Foto: VNO-NCW-voorman Hans de Boer ANP

Diverse bronnen melden ons vandaag dat de ZZP-wet uitgesteld wordt.


NOS 

Werkgevers: chaotische zzp-wet moet ijskast in

nosWerkgeversorganisatie VNO-NCW trekt z’n steun in voor de nieuwe wet voor zzp’ers, de wet DBA. “Het moet anders. De wet moet de ijskast in”, zegt voorzitter Hans de Boer.

In september steunden de werkgevers de nieuwe wet nog, maar nu zijn de problemen te groot geworden. “Wij horen verontrustende geluiden”, zegt De Boer. “Er is chaos en onzekerheid ontstaan.”

Volgens hem gaat het om een groep van zo’n half miljoen zzp’ers die in onzekerheid zitten. “Onze taxatie is dat 100.000 van hen serieuze problemen heeft door de wet DBA.”

Lees verder >>>


AD

Wiebes stelt zzp-wet uit tot zeker 2018

wiebes

adZzp’ers en hun opdrachtgevers hoeven voorlopig niet te vrezen voor problemen met de Belastingdienst. De fiscus gaat de omstreden wet DBA volgend jaar niet handhaven. De wet wordt uitgesteld tot ten minste 2018, liet staatssecretaris Eric Wiebes vandaag weten. Lees verder >>>


NU.nl

Wiebes stelt nieuwe regels voor zzp’ers uit tot zeker 2018

wiebes-stelt-nieuwe-regels-zzpers-zeker-2018

nu-nl-logoZelfstandigen zonder personeel (zzp’ers) krijgen voorlopig niet te maken met de nieuwe wet- en regelgeving voor zelfstandigen. De Wet deregulering beoordeling arbeidsrelatie (DBA) wordt tot in ieder geval 2018 uitgesteld.

In de tussentijd rekent de Belastingdienst zzp’ers en hun opdrachtgevers niet af op hun onderlinge verhouding, belooft Staatssecretaris Eric Wiebes (Financiën). Hij maakt een uitzondering voor de ”echte valsspelers”, met praktijken die aan fraude grenzen. Lees verder >>>