• Een langdurig partnerschap met de Chinese producent van elektrische en accu machines
  • Ervaring in toepassingen en ontwikkeling gaat nu samen met knowhow in de productie van accu’s: synergiemogelijkheden voor STIHL en Globe Tools bij de productie van elektrische en accu machines
  • STIHL biedt in de toekomst een ruimer assortiment accu machines voor veeleisende particuliere gebruikers aan

De STIHL groep verwerft een substantieel minderheidsbelang in de groep Globe Tools, een succesvolle producent van elektrische en accu producten voor de markt van de Outdoor Power Equipment (elektrische toestellen voor gebruik buitenshuis) die onder het merk Greenworks aangeboden worden. “Met de participatie in Globe Tools zetten we onze strategie op de groeimarkt voor accutoestellen consequent voort. Bij de ontwikkeling en productie van accuproducten doen we ons voordeel met de synergie-effecten,” aldus Dr. Bertram Kandziora, de voorzitter van de raad van bestuur van STIHL, bij de toelichting van de participatie. Yin Chen, eigenaar en zaakvoerder van de groep Globe Tools, beklemtoont op zijn beurt: “We verheugen er ons op dat er met STIHL een krachtige en betrouwbare partner aan onze kant zal staan. Deze participatie is een mijlpaal in ons groeitraject.”

STIHL gaat van start met een offensief op de toekomstmarkt van de accu’s
Globe Tools is een succesvolle aanbieder van elektrische en accu machines en levert hoofdzakelijk aan grote klanten in Noord-Amerika, maar ook in Europa. STIHL is internationaal een leidende leverancier van producten voor professionele gebruikers in de bos- en landbouw, het landschapsonderhoud en de bouwsector, maar ook voor veeleisende particuliere gebruikers. De twee ondernemingen vullen elkaar op de markt voor elektrische en accu machines aan en willen als volwaardige partners samenwerken om hun efficiëntie te verhogen. “Met onze participatie kunnen we voor de klanten van onze vakhandelaars het aanbod accu producten van STIHL in het instapsegment snel uitbreiden en hoogwaardige producten met de STIHL kwaliteit tegen concurrerende prijzen aanbieden,” aldus Dhr. Kandziora. Bovendien doet STIHL niet alleen zijn voordeel met de lage productiekosten van Globe Tools in China, maar kan de onderneming ook bij de aankoop van onderdelen kosten besparen. Globe Tools profiteert op zijn beurt van de decennialange ervaring van de groep STIHL en kan de nieuwe financiële middelen inzetten om zijn dynamische groeitraject voort te zetten.

Eigenaar en zaakvoerder Yin Chen leidt de groep Globe Tools als een familiebedrijf. Globe Tools beschikt over een grote productiecapaciteit, goed voor ongeveer 8 miljoen elektrische en accu machines. In 2015 boekte het bedrijf een omzet van 325 miljoen $.

De groep Globe Tools telt ongeveer 4.000 medewerkers en heeft vestigingen in Hongkong, Changzou (Volksrepubliek China), Mooresville/NC (Verenigde Staten), Newmarket/ON (Canada), Moskou en Keulen. De producten worden hoofdzakelijk in Changzou ontwikkeld en vervaardigd, terwijl de maatschappijen buiten China voor de marketing en verkoop instaan.

De participatieovereenkomst werd op 13 mei 2016 tussen de STIHL Groep en de groep Globe Tools ondertekend. Over de prijs van de participatie wordt geen informatie gegeven. Vooraleer de participatie definitief is en de samenwerking van start kan gaan, moeten in verscheidene landen controle voor de mededinging- en andere overheidsdiensten hun toestemming geven.

Meer informatie over STIHL en persinformatie over de producten van STIHL kunt u vinden op http://www.stihl.nl/

Volg ons op LinkedIn om steeds als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe persberichten.