Holten – Met trots kan Covergreen uit Holten melden dat ze genomineerd zijn voor de MKB Export Award 2017. Uit ruim 150 deelnemers heeft Covergreen het tot de top 4 geschopt. De MKB Export Award wordt jaarlijks uitgereikt aan een Nederlandse ondernemer met internationale ambities.

De MKB Export Award 2017 wordt dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd door MKB-Nederland, TNT en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Samen met taleninstituut Regina Coeli organiseren zij deze verkiezing voor ondernemers die de potentie hebben om met succes de grens over te gaan of hun internationale activiteiten willen uitbreiden.

Covergreen is genomineerd voor de MKB Export Award 2017

Kant-en-klaar bodembedekker

Covergreen is leverancier van kant-en-klaar plantenmatten. Bodembedekkers die als mat worden aangeleverd en meteen kunnen worden aangelegd. Dit zorgt voor een direct groen resultaat, dat minimaal onderhoud vergt. Eind 2017 schreef Covergreen zich in voor deze Award. Dennis Klein Boonschate, directeur van Covergreen, vertelt waarom. “Allereerst zijn wij trots op onze plantenmatten. Onze kant-en-klaar bodembedekkers zijn een internationaal uniek product, dat wij zelf hebben ontwikkeld.” Covergreen werkt al enkele jaren internationaal, maar wil dit graag nog verder uitbreiden. Dennis: “Twee jaar geleden zijn we over de grens gaan verkopen. Inmiddels is onze markt in de landen om ons heen al groter dan de Nederlandse afzet. Het is jammer dat we niet hebben gewonnen, maar het feit dat we zijn genomineerd voor de top 3 is een enorme eer en een opsteker voor het hele team. Want we doen dit natuurlijk samen.”

Tijdens het evenement Klaar voor de start? Export! van RVO.nl, werd op donderdagavond 29 maart jl. de winnaar van de MKB Export Award bekend gemaakt. De Award is uiteindelijk gewonnen door ‘On the Rocks’, een prachtig bedrijf dat papieren boekjes maakt uit steenafval. Daarmee besparen ze energie en water, en zijn er geen bomen nodig om het papier te maken. Een waardige tegenstander!