Het ontwerpinstituut organiseert komend jaar weer een aantal boeiende cursussen. Op woensdag 18 december vindt tussen 15.00 en 17.00 uur een Open Dag plaats. Deze dag is speciaal bedoeld voor diegenen die achtergrondinformatie willen bij een van de cursussen. Dat gebeurt in het ACEC-gebouw te Apeldoorn, waar alle opleidingen en activiteiten van het instituut plaatsvinden.

Een overzicht van de cursussen zoals ze vanaf januari 2014 worden aangeboden:

Ontwerpkunde voor tuin en park
10-daagse opleiding die de basis behandelt van het maken van een goed ontwerp.
Data: start op donderdag 16 januari 2014 en vervolgens elke donderdag tot en met donderdag 20 maart 2014.
Locatie: alle dagen in Apeldoorn.

Ontwerpmethodiek buitenruimte
De 10-daagse vervolgcursus waarbij u op het einde een presentatie houdt van een schetsontwerp voor een geselecteerde vakjury.
Data: start op vrijdag 17 januari 2014 en vervolgens tien vrijdagen tot en met 21 maart 2014. Die laatste dag is tevens de presentatiedag.
Locatie: alle dagen in Apeldoorn behalve de eerste (bezoek aan de opdrachtlocatie, Inundatiekanaal te Tiel) en vrijdag 14 februari (excursie naar het Landschaftspark te Duisburg).

Communiceren met je opdrachtgever
Dit is een praktijkcursus van drie dagen, effectief van opzet en gericht op een persoonlijke benadering. Er wordt geleerd om met de eigen capaciteiten meer te bereiken en de communicatie met de opdrachtgever vanaf het allereerste begin sterker te maken.
Data: 3, 10 en 17 februari 2014
Locatie: Apeldoorn

Creatief ontwerpen
Voor het eerst in de spotlights: deze nieuwe cursus creatief ontwerpen! Op veler verzoek om aandacht te geven aan het creatieve aspect van het ontwerpen. Dat moet net zo gedisciplineerd aangepakt worden als het zakelijke of het technische.
Data: vanaf 4 februari 2014 tien dinsdagen, met een excursie.
Locatie: Apeldoorn

Inspiratiedagen
Nooit meer een dag zonder inspiratie. Eigenlijk is inspiratie een ‘gemoedstoestand’ waar men zichzelf naartoe brengt, waardoor de geest en de creativiteit gestimuleerd worden. Het is een kracht die uit het onbewuste opgeroepen wordt en niet een plotselinge inval die bij het bewustzijn aanklopt. Enkele hoorcolleges en veel oefeningen.
Data: 3, 10 en 17 maart 2014
Locatie: Apeldoorn

Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Bron: VHG – 3/12/2013

vhg_branchevereniging