Innovatie en kennisoverdracht staan dit jaar centraal op De Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg. Zo kunnen bezoekers en deelnemers ideeën opdoen en praktische zaken met elkaar delen tijdens het ‘Groene Sector Kennissymposia’ en de ‘Green Battle’. Tevens is er een demo/innovatieruimte op de beursvloer. De organisatoren van het ‘Groene Sector Kennissymposium’ aan het woord over wat er te gebeuren staat.

Dirand van Wijk, Cultus Agro Advies:

‘Kennissymposia extra stimulans voor beursbezoek’

“De Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg extra diepgang en uitstraling geven, dat is ons doel. Daarom organiseren wij samen met HAS Hogeschool het ‘Groene Sector Kennissymposia’. Deze vinden dagelijks van 15.00 tot ongeveer 17.00 uur plaats. Tijdens de symposia worden innovaties getoond en toegelicht door gastsprekers. Elke dag staat een ander thema centraal (zie kader). En willen ondernemers na de presentaties nog meer informatie, dan kunnen ze terecht in de stands naast het kennissymposium, waar Cultus Agro Advies en Has Hogeschool hen graag te woord staan. Een beurs is een perfecte gelegenheid om kennis over te brengen, omdat je met elkaar in gesprek kunt gaan en vragen direct en persoonlijk kunt beantwoorden. Bovendien bereik je een grote groep mensen. De symposia zijn daarbij een goede manier om kennisoverdracht te bundelen en diepgang te creëren. Dit geeft een beursbezoek extra meerwaarde; op deze manier heeft een beurs nog een extra toegevoegde waarde naast het face-to-face-contact in de stands. De symposia zullen dan ook absoluut een extra stimulans zijn om de Groene Sector Vakbeurs te bezoeken.

Niet alleen de kennisoverdracht maakt deze beurs uniek, een pluspunt is ook dat de beurs georganiseerd wordt in een tijd waarin het overwegend rustig is voor de hovenier. Er wordt op diverse actuele branchegerelateerde onderwerpen ingegaan. Hiermee draagt dit ‘Groene Sector Kennissymposium’ bij aan het succes van de komende beurseditie!”

Peter Scheer, HAS Hogeschool:

‘‘Green Battle’ helpt kennis in sector te houden’

“Om de uitwisseling van innovatieve ideeën te stimuleren en praktijk en onderwijs meer met elkaar te laten samenwerken, organiseren we vanuit het Center of Expertise Greenports een ‘Green Battle’. Tijdens deze battle presenteren vijf tot zes ondernemers iedere beursdag een innovatief idee.

Aan het eind van alle presentaties wijst de vakjury samen met het publiek een winnaar aan. De winnaars krijgen ondersteuning van docenten en studenten bij het verder onderzoeken van het idee en de vertaling naar de praktijk. Een mooi steuntje in de rug voor de ondernemer en bovendien een mooie gelegenheid om student en docent meer in de praktijk te laten werken en het onderwijs naar een hoger kennisniveau te tillen.

De Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg is in onze ogen een perfecte beurs voor de ‘Green Battle’. Het is een zeer gewaardeerde vakbeurs in de groene branche, waar we gericht kunnen communiceren met de doelgroep. We zien deze beurs dan ook als een onderdeel van een roadshow. De aftrap hebben we tijdens de Boomkwekerij Vakbeurs mogen ervaren, waar men dit kennissymposium zeer interessant vond.

Als je een ondernemer wilt boeien, moet je hem iets nieuws laten zien. Hij moet na zijn bezoek zoveel nieuwe inzichten hebben gekregen, dat hij er iets mee kan in zijn onderneming. Kennis maakt macht en we moeten met z’n allen zorgen dat die kennis in de sector aanwezig is en blijft. De ‘Green Battle’ kan daar zeker een steentje aan bijdragen.”