Udenhout – Vorige week verscheen de negende editie van het Bomenboek 2013, een uitgave van Boomkwekerij Udenhout. Een luxe hardcover catalogus met een sortiment van ruim 1.000 boomsoorten en variëteiten, kleurrijk geïllustreerd en voorzien van professionele aanbevelingen, adviezen en tips. Het Udenhoutse Bomenboek is uitgegroeid tot een onmisbaar handboek voor iedereen die zich op professionele wijze bezighoudt met het ontwerpen en inrichten van tuinen, parken, straten, lanen en groenstroken in onze openbare ruimte.

Boomkwekerij Udenhout is ambitieus en loopt altijd in ontwikkeling voorop. Lange ervaring, gunstige gronden, moderne apparatuur en een enthousiast team met liefde voor het vak vormen de beste garantie voor succes. Ruim 125 jaar is de kweker toonaangevend in het Brabantse Mekka van boomkwekerijen. Boomkwekerij Udenhout luistert naar haar klanten en streeft naar een zo compleet mogelijk sortiment.

De zoektocht naar noviteiten is een doorlopend proces. Met succes importeert Boomkwekerij Udenhout verschillende buitenlandse variëteiten, die in eigen kwekerij onder Milieukeur worden doorgekweekt.

Ten opzichte van de vorige uitgave van het Bomenboek (2005) zijn in deze editie 115 nieuwe variëteiten toegevoegd, waaronder nieuwe selecties uit Amerika. Het betreft met name soorten voor smallere straten, zoals Acer, Aralia, Chitalpa, Ginkgo, Hippophae, Liquidambar, Metasequoia, Pyrus, Quercus, Taxodium en Zelkova. Ook het sortiment ‘kleine bomen’, waaronder veel variëteiten Cornus, Malus, Magnolia, Prunus en Syringa is uitgebreid. Een groot aantal variëteiten is verdwenen omdat ze ziektegevoelig zijn, een hoge milieubelasting hebben, slecht groeien of omdat betere selecties voorhanden zijn.

Kortom het Bomenboek 2013 is helemaal up to date en gerealiseerd naar de wensen en eisen van deze tijd. De uitgebreide beschrijvingen, adviezen en aanbevelingen in het Bomenboek leiden de gebruiker naar de juiste boom op de juiste plantplaats. Dé geschikte boom staat in het meest toonaangevende naslagwerk in Bomenland: Udenhouts Bomenboek 2013.

Groene knoppen ontluiken aan grillige takken, bloesem bloeit sierlijk en geeft de leefomgeving een zachte uitstraling, de wind speelt door de bomen en bladeren ritselen, een dicht groen bladerdak biedt natuurlijke schaduw op een favoriete plek en in de herfst kleuren straten en parken geel, oranje, rood en bruin. Bomen vertolken de vier seizoenen. Groen kleedt onze openbare ruimte aan.  Groen inspireert. Iedereen houdt van groen!

Het Bomenboek 2013 kost € 42,00 (incl. verzendkosten) en is te bestellen via www. udenhout-trees.nl

20130926_bomenboek