Tijd voor ontspanning!

De nieuwe iMow MI 422 en MI 422 P zijn de perfecte oplossing voor kleine en middelgrote gazons van vrijstaande huizen of voor stadstuinen. Deze machines werken snel, kunnen zelfs kleine tuinen met veel hoeken de baas, maaien hellingen tot 40% en maken plaats voor plezier en ontspanning in de tuin.

Na een zware werkdag is de tuin de perfecte plaats om tot rust te komen en uw batterijen weer helemaal op te laden. Om zeker te zijn dat u het maximum uit uw groene oase haalt, zorgt de iMow robotmaaier automatisch voor een perfect gemaaid gazon. Deze slimme machine neemt het gazononderhoud volledig uit uw handen – op elk moment, dag of nacht. U kiest zelf wanneer de maaier aan de slag gaat, volgens uw persoonlijke schema en planning. Dit betekent dat het gazon altijd op tijd is gemaaid in functie van uw vrijetijdsactiviteiten, lang nadat de robotmaaier is teruggekeerd naar zijn docking station. De twee nieuwe robotmaaiers van VIKING, MI 422 en MI 422 P, zijn speciaal ontworpen voor kleinere gazons van vrijstaande huizen of voor stadstuinen.

De iMow MI 422 is geschikt voor het maaien van gazonoppervlakken tot 500 m². De MI 422 P, uitgerust met een iets krachtigere accu, maait zelfs gazons tot 1000 m². Dankzij de innovatieve accutechnologie van STIHL en de korte laadtijden is de klus bijzonder snel geklaard.

Viking Robot Grasmaaier

Eenvoudige bediening

De programmering werd bewust zo eenvoudig mogelijk gehouden, zodat iedereen de maaiers kan bedienen. Een installatieassistent begeleidt u stap voor stap bij de eerste installatie en doet suggesties voor uw persoonlijke maaiplan.

Het gazon wordt begrensd door een speciale draad, zodat de iMow weet welk gebied hij regelmatig moet maaien. Binnen dit terrein doorkruist hij het gazon willekeurig met maximale precisie. De machine vindt veilig haar weg, zelfs in kleine tuinen. Ook hellingen vormen geen probleem. De MI 422 maait hellingen tot 35%, terwijl de MI 422 P zelfs hellingen tot 40% de baas kan.

Als de accu bijna leeg is of als het begint te regenen, keert de machine automatisch terug naar het docking station. Daar komt niet al te veel manoeuvreerwerk aan te pas, zodat u het station in een vrij ontoegankelijk deel van de tuin kunt plaatsen. De iMow kiest trouwens altijd een andere route om terug naar zijn station te keren. Dit beschermt het gras.

Een perfect onderhouden gazon

De iMow kan meer dan enkel het gazon maaien, terugkeren naar het docking station en de accu laden. Hij neemt ook alle andere taken van het gazononderhoud op zich. Zijn scherpe messen versnipperen het maaisel zo fijn dat u het op het gras kunt laten liggen. De voedingsstoffen komen op die manier opnieuw in de bodem terecht als organische meststof. Dankzij deze hardwerkende en betrouwbare tuinier hebt u dus meer tijd om van uw tuin te genieten.

Er is ook aan de veiligheid en beveiliging gedacht. De iMow modellen voldoen aan strenge veiligheidseisen. Elke iMow werkt uitsluitend in combinatie met zijn individueel geprogrammeerd docking station. Het stelen van een machine heeft dan ook geen enkele zin.

Viking Robot Grasmaaier

Technische gegevens:

Model
MI 422
MI 422 P
Ideale gazonoppervlakte
tot circa 300 m²
tot circa 650 m²
Maximale gazonoppervlakte
tot circa 500 m²
tot circa 1000 m²
Accucapaciteit
40 Wh
80 Wh
Accutype
Li-ion-accu van STIHL
Li-ion-accu van STIHL
Accuvermogen
18,5 V
18,5 V
Maaisysteem
Mulchmaaier
Mulchmaaier
Maaibreedte
20 cm
20 cm
Maaihoogte
20-60 mm
20-60 mm
Gewicht
9 kg
10 kg

 

Meer informatie over VIKING en over de producten van VIKING kunt u vinden op http://www.viking-tuinmachines.nl/.