… vervolledigt het COMPACT AccuSysteem

 
Vanaf 2019 zal de STIHL groep het volledige productaanbod van VIKING, de producent van tuinmachines, onder het merk STIHL op de markt brengen. Deze lente al komen echter de eerste STIHL accugrasmaaiers op de markt, zoals de RMA 339 C.

Deze lichte en wendbare machine heeft een snijbreedte van 37 cm en is geschikt voor het onderhoud van kleinere gazons tot 400 m2. De accugrasmaaier is een verdere ontwikkeling van zijn vertrouwde voorganger, de VIKING MA 339 C. Dit type werd in de lente van 2017 bij een vergelijkende test door de ‘Stiftung Warentest’ in Duitsland als het beste model bekroond. Nieuw is de directe aandrijving van het mes met verbeterde aerodynamische eigenschappen. Een vertrouwd kenmerk is dan weer het exclusieve en comfortabele monostuur, dat het gemakkelijker maakt om de grasopvangbox weg te nemen. Dankzij de compacte constructie en het opklapbare stuur kan de nieuwe accugrasmaaier van STIHL bovendien opgeborgen worden zonder veel plaats in te nemen. Een krachtige lithium-ionaccu van 36 V uit het STIHL COMPACT AccuSysteem levert de energie die nodig is voor de werking van de grasmaaier. Bovendien kan deze accu ook een groot aantal andere tuinmachines uit dezelfde serie aandrijven.

Belangrijkste kenmerken:

  • Licht, wendbaar en stil

Dankzij zijn compacte constructie en lage gewicht van 16 kg is de STIHL RMA 339 C bijzonder wendbaar. Hij heeft een snijbreedte van 37 cm en is uitgerust met een stevige behuizing in kunststof. De accugrasmaaier werkt ook nog eens stil en zonder uitlaatgassen.

  • Efficiënt en krachtig

De STIHL RMA 339 C, die met een druk op de knop start, heeft een directe aandrijving van het mes. Dat zorgt voor een hoge energie-efficiëntie en dus voor een lange looptijd van de accu. Bovendien regelt de zogenaamde ECO-modus automatisch het motorvermogen en daardoor ook de energiehoeveelheid die nodig is om het gras afhankelijk van zijn hoogte en structuur te maaien. Deze werkwijze beperkt het vermogensverlies tot een minimum.

  • Accupower met systeem

De accugrasmaaier haalt zijn energie uit een krachtige lithium-ionaccu van 36 V, die deel uitmaakt van het STIHL COMPACT AccuSysteem. De STIHL RMA 339 C is met alle accu’s uit dat systeem compatibel. Dit modulaire systeem omvat machines voor heel uiteenlopende toepassingen: van grasmaaiers over heggenscharen, bladblazers en kantenmaaiers tot kettingzagen, plus accu’s met een verschillende laadcapaciteit en verschillende laders. Praktisch voor gebruikers met meerdere machines: zij kunnen hun accu en lader in elke machine gebruiken.

  • Meer comfort bij het werken in de tuin

Met zijn exclusieve en comfortabele monostuur biedt de accugrasmaaier RMA 339 C een maximum aan comfort en stabiliteit. Dankzij het monostuur kan de grasopvangbox met één hand weggenomen worden. Bovendien kan de hoogte van het stuur aan de lichaamslengte van de gebruiker aangepast worden. Het overzichtelijke design van het stuur maakt het eenvoudig om de machine te bedienen: de machine is niet alleen met een verbeterde greep en met een centrale snijhoogteverstelling in 5 trappen uitgerust, maar ook met een schakelaar waarmee het stuur snel en zonder krachtinspanning opgeklapt wordt.

De nieuwe STIHL grasmaaier RMA 339 C met comfortabel monostuur...

Bron: STIHL