verspreidt voortdurend nieuwe voedingsstoffen op het gazon en bespaart je de tocht naar de composthoop.

Vanaf 2019 zal de STIHL groep het volledige productaanbod van VIKING, de producent van tuinmachines, onder het merk STIHL op de markt brengen. Deze lente al komen echter de eerste STIHL accugrasmaaiers op de markt, zoals de RMA 2 RT.

De lichte mulchmaaier RMA 2 RT is de ideale machine voor een comfortabel, duurzaam en tegelijk stil onderhoud van het gazon. Hij snijdt het gemaaide gras in heel kleine stukjes die dan tussen de grassprieten vallen. Zo blijven de voedingsstoffen die het maaisel bevat, in het gazon en dienen ze als meststof. Een grasopvangbox is overbodig en ook het lastige leegmaken van de box hoeft dus niet. De machine met een snijbreedte van 46 cm is geschikt voor gazons van ong. 500 m². De energie voor de aandrijving wordt door een krachtige lithium-ionaccu van 36 V uit het STIHL PRO AccuSysteem geleverd. Met die accu kan de klus snel, stil en zonder kabel en uitlaatgassen geklaard worden. De RMA 2 RT is compatibel met alle accu’s uit het modulaire accusysteem. De AP 300 wordt het meest aanbevolen.

Belangrijkste kenmerken:

  • Compact en stil

De STIHL RMA 2 RT heeft een snijbreedte van 46 cm, is uitgerust met een stevige behuizing in plaatstaal en is dankzij de compacte constructie en het lage gewicht van 23 kg bijzonder wendbaar. Bovendien werkt deze mulchmaaier dankzij de accu-aandrijving zo goed als geruisloos.

  • Optimaal vermogen

De ECO-modus regelt automatisch het motorvermogen van de STIHL RMA 2 RT en daardoor ook de hoeveelheid energie die afhankelijk van de hoogte en de aard van het gras nodig is. Zo worden vermogensverliezen tot een minimum beperkt en krijgt de accu een langere looptijd.

  • Accumodules met systeem

De STIHL RMA 2 RT start je gewoon met een druk op de knop. De mulchmaaier haalt zijn energie uit een krachtige lithium-ionaccu van 36 V uit het STIHL PRO AccuSysteem. Dat systeem omvat naast de mulchmaaier nog meer dan 20 andere machines voor uiteenlopende toepassingen, alsook accu’s met verschillende capaciteiten en laders. De accu’s zijn met alle machines van het systeem compatibel. Wie meer machines bezit, kan de accu’s dus ook dikwijls gebruiken en zo kosten besparen. Een slim detail bij de RMA 2 RT is de extra transportschacht waarin een reserveaccu geplaatst kan worden. Zo kunnen ook grotere oppervlakken zonder onderbreking gemaaid worden. Gewoon even de lege met de volle accu omwisselen en je kan weer voortwerken.

  • Een hoog comfort om prettig te werken

De STIHL RMA 2 RT is uitgerust met een aandrijving op de voorwielen en spaart zo de krachten van de gebruiker. Dankzij de trekkracht van de maaier moet de gebruiker alleen nog maar sturen en dat kan zonder enige moeite door de machine op de achteras te kantelen en te draaien. De wendbare en lichte RMA 2 RT kan zelfs scherpe hoeken maken en maait moeiteloos rond struiken, bomen en bloemperken. Met de softgrip is de maaier comfortabel te manoeuvreren. En de snijhoogte ten slotte kan per as in vier stappen van 28 tot 85 mm ingesteld worden.

  • Gemakkelijk schoon te maken en weg te bergen

Grasresten of aarde kan je heel gemakkelijk van de behuizing van de STIHL RMA 2 RT verwijderen. Om dat te doen, zet je de maaier rechtop zodat het maaiwerk goed toegankelijk is en de machine op de stuurstang steunt. De maaier kan bovendien met opgeklapte stang weggeborgen worden zodat hij weinig plaats inneemt.

Mulchen in plaats van maaien

Bij gazons geldt: hoe groener en hoe dichter, hoe beter. Wie de groei van het gazon in zijn tuin actief wil ondersteunen, kiest het best voor een mulchmaaier in plaats van een gewone grasmaaier. Door te mulchen, versterk je het gazon immers al van bij de eerste maaibeurt in de lente. Het gras wordt in uiterst kleine stukjes gesneden die tussen de grassprieten terechtkomen waar het verteert en het zijn voedingsstoffen als mest aan de bodem afgeeft. Om dit proces te optimaliseren, is de STIHL mulchmaaier uitgerust met een speciaal gevormd mes waarvan de snijvlakken zich op verschillende hoogtes bevinden. Het snoeit het gras bij elke omwenteling stapsgewijs tot op de ingestelde snijhoogte. Ook de vorm van de behuizing ondersteunt de mulchfunctie: de behuizing is rond en biedt genoeg ruimte zodat de luchtstroom die erin opgewekt wordt, het gemaaide gras doet omhoog wervelen en de grashalmen zeer klein versneden en gelijkmatig verdeeld worden.

Meer informatie over STIHL kunt u vinden op http://www.stihl.nl/.