Met trots kunnen de Tuinen van Appeltern en Inkoopgilde meedelen dat zij een samenwerking aangaan.

De Tuinen van Appeltern en Inkoopgilde

De Tuinen van Appeltern is een initiatief van Ben van Ooijen. Het is een inspiratiepark van 22 hectare en aansprekend tuinplatform bedoeld om liefhebbers van tuinen te inspireren en te activeren. Inkoopgilde is een collectief voor hoveniersbedrijven, aangesloten hoveniers kunnen profiteren van kennis, actualiteiten en inkoopvoordeel. Het doel is om hoveniers en leveranciers aan elkaar te verbinden in de breedste zin van het woord.

Drie pijlers

Inspiratie, vernieuwen en verbinden hebben beide partijen hoog in het vaandel staan. In de ontstane samenwerking komen deze drie pijlers duidelijk naar voren. ‘Met deze samenwerking denken wij de groene sector te kunnen inspireren. Met beide netwerken en ons prachtige park als uitvalsbasis zien we veel mogelijkheden om groenminnend Nederland nog meer in beweging te brengen’ aldus Ben van Ooijen.

Jaarlijkse Meet&Greet

De samenwerking resulteert onder andere in jaarlijkse Meet&Greet voor de tuinprofessional, als startschot van het najaar seizoen. Bedrijven in de groene sector die willen innoveren, verduurzamen en verbinden zijn bij uitstek de juiste gasten voor dit vernieuwde evenement. Verder biedt de samenwerking nieuwe kansen om hoveniers en consumenten kennis te laten maken met het grootste inspiratiepark van Nederland. Het Inkoopgilde heeft immers een groot  bereik in de groene sector in Nederland. Ook worden er informatieve workshops georganiseerd waar professionals in het groen worden geïnformeerd en geïnspireerd.

‘Waarom moeilijk doen als het samen kan?’ aldus Gert Jan Stevens van Inkoopgilde die erg content is met de ontstane samenwerking tussen Inkoopgilde en De Tuinen van Appeltern. ‘De Tuinen van Appeltern kent een aansprekende naam die ons collectief in meerdere opzichten kan versterken.’