Het bestuur van de Stichting Groenkeur is verheugd mee te kunnen delen dat per 1 september 2017 de heer ingenieur Dick Oosthoek als directeur bij onze stichting in dienst zal treden. Hij is de opvolger van de heer Matthijs Mesken die, in verband met het aanvaarden van een functie elders, Stichting Groenkeur heeft verlaten.

De heer Oosthoek (50) is bekend in de tuinbouw en groensector vanuit diverse functies bij zowel Rabobank als ING. Van 2005 tot 2011 was hij afdelingsdirecteur Akker- en Tuinbouw bij Rabobank International/Nederland en nadien directeur van Rabobank Rijn en Veenstromen.

Het bestuur is van mening dat met het aanstellen van de heer Oosthoek de werkzaamheden van Groenkeur ten dienste van hoveniers, groenvoorzieners, boomverzorgers en producenten van duurzame boomkwekerijproducten, met overtuiging en nieuwe inspiratie kunnen worden voortgezet en verder uitgebouwd. Speciale aandacht zal daarbij gegeven worden aan het werven van nieuwe deelnemers en het ‘nog beter in de markt zetten’ van het kwaliteitsmerk Groenkeur bij opdrachtgevers. Ook liggen er uitdagingen voor nieuwe certificatieschema’s en voor nieuwe elementen in de al bestaande schema’s.

Dick Oosthoek heeft aangegeven ernaar uit te zien snel na zijn aantreden kennis te maken met Groenkeur-deelnemers en -relaties en vol enthousiasme aan het werk te willen gaan.

Bron: Groenkeur