Vanaf 1 januari 2017 is Van Dijk Groothandel BV en Van Dijk Biofiltratie BV uit Veenendaal onderdeel geworden van de Den Ouden Groep.  

De hoofdactiviteit van Van Dijk Groothandel BV is de productie, in- en verkoop van boomschors. Van Dijk Groothandel BV levert kwalitatief hoogwaardige boomschors onder o.a. het RHP-keurmerk aan  potgrondbedrijven, gemeenten, groenvoorzieners, aannemers, afhaalcentra, de recreatieve sector, agrarische sector en particulieren. Van Dijk Biofiltratie BV verzorgt advies, controlemetingen voor biofilters en vervanging van biofiltermateriaal. Op het gebied van biofiltratie zijn zij specialist in de productie en levering van producten voor biologische geurbestrijding. Sinds 1985 is Van Dijk actief in de markt.

Sinds tien jaar werken Van Dijk en Den Ouden nauw samen. Den Ouden verzorgt de verwerking van boomschors voor Van Dijk op haar locatie Maasland. Tevens verzorgt Den Ouden voor een groot gedeelte de productie van biofiltermateriaal voor Van Dijk. Per 1 januari 2017 komt Jeroen van Dijk (directeur/eigenaar van Dijk Groothandel  BV)  in dienst bij de Den Ouden Groep en zal Herman van Dijk de rol als adviseur voor Den Ouden Groep gaan bekleden.

Volgens Jochem Langenhuijzen (Directievoorzitter Den Ouden Groep) zijn Jeroen en Herman een welkome aanvulling voor het team. Zij zijn de specialisten op het gebied van boomschors en biofiltermateriaal in de Nederlandse markt. Tevens zijn de producten van Van Dijk voor ons productassortiment een ideale aanvulling. Jeroen van Dijk vult daarbij aan dat klanten dezelfde kwaliteit service, betrouwbaarheid en kennis geboden wordt zoals de klanten dat ruim twintig jaar van hen gewend zijn.

Den Ouden Groep

Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met circa 180 medewerkers en levert een totaalconcept voor Bodemverbeteraars, Bodembemesting (Ferm O Feed), Bodemveiligheid (Bodac), Binnenstedelijke herinrichting, Betonaanleg en Biobrandstoffen.