Sneek – Donkergroen heeft per 1 januari 2018 de activiteiten overgenomen van Tuincentrum Dankers b.v. uit Eindhoven, actief op het gebied van groenvoorziening voor bedrijven en particulieren.

Donkergroen, actief vanaf 1961, is een landelijk werkend familiebedrijf van creatieve groendenkers en doeners en werkt vanuit 17 locaties verdeeld over Nederland en België met ruim 750 medewerkers, in het seizoen aangevuld met vele ZZP- en uitzendkrachten. Het hoofdkantoor is gevestigd in Sneek.

Dankers is ruim 40 jaar actief en richt zich met name op kwalitatief aanleg en onderhoud bij bedrijven, overheden en particulieren. Vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd en toekomstige zekerheid voor haar medewerkers was Dankers op zoek naar een partij die vanuit dezelfde kernwaarden, vakmanschap en passie haar werkzaamheden kan voortzetten. De medewerkers van Dankers werken inmiddels bij Donkergroen en samen met Frans Dankers, de eigenaar werken we aan een goede overdracht.

Donkergroen is een top-3 speler, innovatief en kerngezond en heeft ambitie om door te groeien met sterke proposities en groenoplossingen. Anja Kanters, algemeen directeur van Donkergroen: “Wij zijn erg blij met de overname van Dankers; de waarden en overtuigingen van een familiebedrijf zoals Dankers, zijn kenmerkend voor wie we zijn en hoe we willen werken voor onze klanten. Het was onze wens om vanuit onze groeiambitie in 2018 een vestiging in Eindhoven te starten, met deze overname is hier een versnelling in gekomen en koersen we in 2018 op € 75 mio. Wij werken landelijk, maar willen regionaal ook sterker vertegenwoordigd zijn, daarom zijn we in 2017 gestart in Assen en Zwolle en gaan we in 2018 naast Eindhoven ook van start in Utrecht en Almere. Mooie kansen voor jong en ambitieus talent binnen onze organisatie”.

Bron: Groot Sneek