Boomkwekerij Ebben lanceert gratis app voor de groenvakwereld

Op 2 juni presenteerde Boomkwekerij Ebben uit Cuijk een app voor de groenvakwereld: de TreeEbb. Een online encyclopedie met een enorme collectie karakteristieke beplantingssoorten en uitgebreide informatie per soort. De gebruiker kan binnen deze tool zoeken naar specifieke soorten. Ook kunnen bomen op een bepaalde standplaats of toepassing, op vorm of kleur, grootte, breedte en vele andere plantkenmerken worden geselecteerd. De TreeEbb is per direct gratis verkrijgbaar in de Apple App Store en Google Play Store.

De TreeEbb maakte al deel uit van de compleet nieuwe internationale website die Ebben vorig jaar lanceerde. Het afgelopen jaar heeft het Ebben-team samen met groenprofessionals hard gewerkt aan de verbetering en uitbreiding van de TreeEbb. Op verzoek van gebruikers werd informatie toegevoegd. Zoals bijvoorbeeld het filter ‘geen vruchten’ – onmisbaar voor beheerders. Met een bezoekersaantal van ruim achtduizend unieke gebruikers per maand, blijkt de Ebben TreeEbb een groot succes en besloot de boomkwekerij dat het tijd werd voor een echte app voor mobiele telefoons.

Samen met Ebben’s online partner Cybox internet & communicatie ontwikkelde het team een app-variant van de bomenzoektool, waarin de TreeEbb in een nieuwe jas werd gestoken. Overzichtelijk, gebruiksvriendelijk en met een logische opbouw voor mobiele apparaten. Het Ebben-team voegt dagelijks nieuwe soorten, informatie en foto’s toe aan de TreeEbb. Wanneer informatie in de webversie van de TreeEbb wordt bijgewerkt, is het ook direct up-to-date in de app.

Op de Dag van de Openbare Ruimte op 2 juni in Maastricht werd de app gelanceerd, zowel op de beursvloer als op Ebben’s sociale media kanalen. Bij de beursstand van Ebben stonden vele bezoekers met telefoon in de aanslag om de nieuwe app te installeren en uit te proberen. De eerste reacties zijn positief en Ebben ontvangt de dag na de lancering al nieuwe feedback op de bomeninfo. “En dat is precies de bedoeling”, reageert Toon Ebben. “De TreeEbb moet een platform zijn voor én door groenprofessionals, waarin praktijkkennis over bomen wordt verzameld en gedeeld. Zo kunnen we van elkaar leren en daarmee zorgen voor een duurzame, groene toekomst.”

Zelf bomenkennis delen? Aanvullende informatie of foto’s zijn welkom via treeebb@ebben.nl.

Link naar TreeEbb in App Store (Apple iOS): https://itunes.apple.com/nl/app/treeebb/id1106479134

Link naar TreeEbb in Play Store (Google Android): https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.cybox.ebben.treeebb&hl=nl