Visie exterieurspecialist Peter Bouw slaat aan

De man achter BURO BUITEN, de organisatie die in heel Nederland buitendomeinen creëert en realiseert, is tuinarchitect en exterieurspecialist Peter Bouw. Bij het grote publiek is Peter bekend van o.a. het RTL-programma ‘Van Woonvilla naar Droomvilla’. In al zijn exclusieve tuincreaties, weet Peter Bouw, natuurman in hart en nieren, altijd het beste te waarborgen voor mens én natuur. Het motto van BURO BUITEN: ‘een tuin deel je altijd met anderen!’

Deel je tuin

Hoe groot of klein de omvang van je tuin ook is, je deelt ‘m altijd met anderen, is de groene zienswijze van Peter Bouw en zijn BURO BUITEN. De exterieurspecialist stelt dat je een tuin niet alleen met de mensen om je heen deelt, maar zeker ook met alle dieren, vogels, insecten, vlinders en bijen die als bezoeker je tuin net zo hard nodig hebben als jijzelf.

De juiste mix

‘Hoe meer tegels, des te minder egels’, is één van de stelregels van Peter Bouw. Waarmee hij zich zeker niet opwerpt als tegenstander van bestrating in de tuin. ‘Nee, een goede tuin kan niet zonder een mooi terras, een lekker zitplek… maar het gaat altijd om de juiste mix. Als je die weet te vinden, maak je van elke tuin een perfecte pleisterplaats voor mens en natuur’.

De tuin als verzamelplaats

BURO BUITEN deelt haar groene zienswijze graag met iedereen die meer van zijn eigen buitendomein wil genieten.

‘Als wij de wensen van onze opdrachtgever in kaart hebben gebracht, komen wij meteen plan. Daarbij zijn de belangen, de eisen en wensen van de menselijke bewoners én die van de natuurlijke bewoners altijd gewaarborgd. Een goede tuin nodigt iedereen uit; het moet een uitnodigende verzamelplaats zijn voor mensen, planten en dieren, voor bewoners en passanten. Met speelse oplossingen, met variaties in materialen en met diversiteit in stijlen. Zó realiseren wij buitendomeinen die het beste bieden aan alle partijen’, aldus Peter Bouw. zie: www.burobuiten.nl.

Foto 1: Peter Bouw, exterieurspecialist van BURO BUITEN.
Foto: Hans Timmermans