Welke hovenier kent het niet?

Dit razendsnel opkomend merk is inmiddels bij iedere hovenier bekend. EGO Powerplus is allang geen consumentenmerk meer. Dat was het ook nooit, maar de ‘professionele gebruiker ’ had het hardnekkige idee dat machines op benzine veel krachtiger zijn. Nou mooi niet! EGO Powerplus maakt machines die net zo krachtig zijn als benzinemotoren, maar dan zonder de herrie, dampen en het onderhoud- en reparatiegedoe.

Waar komt EGO opeens vandaan?

EGO komt beslist niet uit het niets! EGO, de draadloze specialist, behoort tot de grootste gereedschapsproducenten ter wereld en maakt deel uit van een internationaal productiebedrijf dat in 1993 werd opgericht. In haar R&D-centrum werken meer dan 300 hooggekwalificeerde ingenieurs aan het ontwerp en de ontwikkeling van innovatief, duurzaam en betrouwbaar gereedschap met superieure prestaties.  EGO Powerplus gereedschap wordt rigoureus getest, zodat het niet alleen voldoet aan de internationale veiligheidsvoorschriften, maar deze zelfs overtreft. Zij werken zelfs mee aan het opstellen van wereldwijde normen voor de elektrische gereedschapsindustrie.

Hoe werkt de techniek van EGO Powerplus?

Het geavanceerde energiebeheersysteem met de unieke, Arc Lithium 56 V accu van EGO  levert urenlang ongekend veel vermogen. De ‘Keep Cool’™ technologie van de verwisselbare accu garandeert de hoogst mogelijke energiecapaciteit voor al uw gereedschap. Klik de accu gewoon vast en u bent klaar voor de klus. Dezelfde EGO-accu past op al het gereedschap uit de EGO Power+ serie. Om te voorkomen dat we een te technisch verhaal in woorden omzetten, stellen we voor dat u even naar deze video kijkt. Beter uitleggen hoe de EGO techniek werkt kunnen wij niet. 

Overdag opladen is veelal niet nodig

EGO biedt zowel laders als snelladers. Om u een idee te geven:  De lader van EGO laadt een 2.0 Ah. accu in 40 minuten, 80 minuten voor een 4.0 Ah., 100 minuten voor een 5.0 Ah, 120 minuten voor een 6.0 Ah. en 145 minuten voor een 7.5 Ah. De snellader van EGO heeft 25 minuten nodig voor een 2.0 Ah accu, 30 minuten voor een 4.0 Ah., 50 minuten voor een 6.0 Ah., 60 minuten voor een 7.5 Ah. en 240 minuten voor een 23.2 Ah.

Voor u als professional is een snellader dus een goed alternatief. Wat overigens niet weg neemt dat u, afhankelijk van uw werkomstandigheden en gebruik, veelal een hele dag op een volle EGO accu kunt werken. Overdag opladen is dus veelal niet nodig.

Welke accu kiest u?

Deze vraag kunnen wij niet zo maar voor u beantwoorden. Het ligt aan het werk dat u gaat doen, hoe lang u dit wilt doen en met welk type machine. Het spreekt voor zich dat een bladblazer of kettingzaag andere eisen stelt dan een grasmaaier, grastrimmer, bosmaaier,  heggenschaar of multitool. Bel ons of uw dealer voor advies. Neemt niet weg dat elke EGO accu op elke EGO machine past.

EGO Powerplus - welke hovenier kent het niet EGO Powerplus - welke hovenier kent het niet

De voordelen op een rijtje?

Ondanks dat u een professional bent willen wij u toch nog wijzen op een paar voordelen van accu tuingereedschap. U bent niet afhankelijk van een stopcontact! Dat wist u natuurlijk al. Maar,….. bent u zich bewust van het feit dat u met accugereedschap ’s morgens vroeg al aan het werk kunt in bewoonde gebieden? U maakt niemand wakker, want u produceert geen lawaai. Bent u zich ook bewust dat u de hele dag kunt blijven werken zonder onderbreking? Wanneer u in bewoond gebied werkt wilt u de bewoners (of kantoormedewerkers of campinggasten enz.) niet de hele tijd confronteren met lawaai. Met EGO produceert u geen lawaai, dus u kunt gerust blijven doorwerken. En denkt u eens aan locaties waar u stilte wilt respecteren (begraafplaatsen,  ziekenhuisomgevingen). Niemand hoort dat u aan het werk bent op die locatie. EGO Powerplus maakt dat u meer opbrengst uit uw werkdag haalt.

We kunnen ook aangeven dat na de aanschaf de kosten minimaal zijn. U hoeft geen benzine te kopen, onderhoud zoals u dat gewend bent van benzine en dieselmotoren hoeft niet meer en problemen met het starten behoren ook tot het verleden. De investering van een accumachine mag dan hoger liggen dan bij een benzinemotor, maar gedurende de levensduur van de machine zorgt EGO er voor dat uw rendement op uw investering enorm veel hoger ligt.

Vraag een demonstratie

Wij kunnen geen enkele reden meer bedenken, waarom u als hovenier niet met EGO zou werken. Maar het beste is dat u uzelf overtuigd.  We hebben door het hele land dealers. Deze kunt u hier vinden. Gaat u eens naar uw dealer en vraag om een demonstratie. Uw eigen overtuiging is toch altijd de beste!

Logo EGO Powerplus

Meer informatie over het assortiment van EGO Powerplus is te vinden op www.eogpowerplus.nl 

Bron: Stierman De Leeuw