Afgezien van de enkele mooie dagen, hebben we ook dit jaar lang op het warmere weer moeten wachten. Maar nu is het bijna zo ver! In week 20, vanaf vandaag mei komt de dagtemperatuur boven de 19 graden en is de nachttemperatuur rond de 10 graden.

Beschermen tegen de Eikenspintkever 

Warmer weer houdt ook in, dat de Eikenspintkever actief wordt en doet u er verstandig aan om nieuw aangeplante eiken te beschermen. In principe hoeft een eik alleen het eerste jaar van aanplant te worden beschermd met ESK, mocht u echter bomen hebben die nu na het eerste jaar nog onvoldoende conditie hebben, adviseren wij u om deze eiken ook te behandelen.

Naast de behandeling met ESK is voldoende vocht ook erg belangrijk, dus let u ook vooral op het juiste moment van watergiften.

Wat is ESK? 

ESK is een natuurlijk afdekmiddel, wat ingezet wordt tegen Eikenspintkever. ESK is samengesteld uit diverse plantextracten, en gebonden met een natuurlijke lijmsoort.

Meld u aan voor het ESK Alarm!

In het voorjaar is het goed te weten wanneer de eerste Eikenspintkever verwacht wordt. Er kan dan tijdig worden behandeld met ESK, het afdekmiddel tegen Eikenspintkevers.
GreenGuard helpt u daarbij met het ESK Alarm.  Meld u hier aan en u krijgt bericht zodra de eerste Eikenspintkevers verwacht worden.

 

 

Meer informatie over ESK? Stuur een mail naar info@greenguard.nl of kijk op: https://www.greenguard.nl/

Bron: GreenGuard

https://www.greenguard.nl/