Voorkom schade in het gras.

Momenteel zien we jonge engerlingen van rozenkever, meikever en junikever in sportvelden en gazons. De schade is nog minimaal, maar naarmate de zomer vordert doen de larven zich tegoed aan de wortels van het gras. Schade aan de grasmat zal dan duidelijker te zien zijn.

Om problemen in de komende weken met een opstartend voetbalseizoen te voorkomen is het belangrijk om NU waarnemingen te doen. Laat de engerlingen determineren zodat u tijdig kunt behandelen!

Diverse soorten engerlingen

Engerlingen zijn er in meerdere soorten en maten. De larven van o.a. de rozenkever, meikever, junikever, julikever, Sallandkever en roestbruine bladsprietkever hebben elk een eigen levenswijze en bestrijdingswijze.

Determinatie

Voor een juiste determinatie van engerlingen en een goed advies betref- fende de bestrijding bent u bij Biocontrole aan het juiste adres. Als u uw engerlingen naar ons opstuurt  krijgt u een gedegen bestrijdingsadvies!

Bestrijding

Een bestrijding met nematoden kan zeer goed uitwerken. Voorwaarde is wel dat de juiste soort nematoden tegen de betreffende plaag worden gebruikt. Een afdoende bestrijding vraagt om een goede timing en optimale omstandigheden. Het resultaat staat of valt met een goede toepassingstechniek en voldoende water in de eerste 2-3 weken na behandeling. Als er geen regen valt zou moeten worden na beregend.

Toepassing sportvelden

Toepassing kleinschalig

Bron: Biocontrole


Voor meer informatie over engerlingen kijkt u op de website van biocontrole.

Als u direct wilt bestellen gaat u naar de webshop.