Internationale sierteeltexpositie in Brabanthallen ’s-Hertogenbosch

’s-Hertogenbosch, 10 februari 2014 – Dit jaar vinden van 9 tot en met 18 mei de FLORALIËN voor het eerst plaats in Nederland. Sinds het startsein voor de organisatie van de FLORALIËN Nederland, begin 2013, is ruim 85% van het grootste binnenpark ter wereld (40.000 m2) ingevuld. Inmiddels zijn er meer dan 250 inzendingen van kwekers, veredelaars, groenarrangeurs en groothandelaren uit binnen- en buitenland. Daarnaast geven diverse kwekerscollectieven acte de presence. De FLORALIËN Nederland is een initiatief van de Koninklijke Maatschappij voor Landbouw en Plantkunde (KMLP) te Gent en Libéma en wordt ondersteund door een adviescommissie bestaande uit vertegenwoordigers van onder meer Anthos, Bloemenveiling Koninklijke FloraHolland, Groei & Bloei, LTO Noord Glaskracht, Plantum, NVTL, Tuinbranche Nederland, VBW, VGB, VHG en ZLTO.

Praktisch
Behalve inspiratie is er steeds een vertaling naar praktische toepassingen. De FLORALIËN Nederland zijn interactief met onder meer demonstraties, voordrachten, proeverijen, optredens en virtuele presentaties. Hoofdontwerper Niek Roozen: “We willen heel duidelijk de positieve effecten van groen in ons dichtbevolkte land laten zien. Met de FLORALIËN inspireren en motiveren we het grote publiek om meer met groen te doen, zowel binnen als buiten.”

Uniek
Het motto van FLORALIËN Nederland is ‘Beleef een avontuur voor al je zintuigen’ en daarvoor is een speciaal campagnebeeld ontwikkeld. Organisator Johan Heystek: “Onze doelstelling is minimaal 130.000 bezoekers naar de FLORALIËN trekken. Dat gaan we doen met spectaculaire presentaties en een uniek programma. Op onze website www.floralien.nl is alle informatie en een promovideo te vinden.” Om ook internationaal publiek te trekken wordt samengewerkt met het NBTC en de Belgische KMLP.

Relatiemarketing en vakavonden
De FLORALIËN Nederland bieden de mogelijkheid voor bedrijven, instellingen en organisaties om relaties en medewerkers uit te nodigen voor een compleet verzorgd avondprogramma. VIP-bezoekers hebben exclusief toegang buiten de reguliere openingstijden (10-18 uur). Naast culinaire ingrediënten bestaat het avondprogramma uit een exclusief bezoek, gastoptredens en plantaardige verrassingen. Er zijn diverse arrangementen beschikbaar van 8 tot 900 personen. Op alle doordeweekse avonden worden er in samenwerking met de betreffende brancheverenigingen vakavonden georganiseerd. Er komt een avond voor de tuincentra en hoveniers, een avondprogramma voor de recreatie- en hotelsector, een dagdeel voor gemeenten en projectontwikkelaars, een avond voor de groothandel en een avond voor de bloemist. Op deze avonden zijn de percelen van de kwekers wel bemand voor extra informatie en netwerkactiviteiten.

20141102_floralien2

Deelname
Deelname met een (onbemand) perceel is dankzij de investering van de organisatoren KMLP en Libéma gratis. Het publiek kan ook ‘plantaardige’ producten kopen in een speciaal ingerichte beurshal. Deze standruimte is niet gratis en op de vakavonden is deze hal gesloten.

Kijk voor meer informatie op www.floralien.nl