Nu de lente echt doorbreekt en alles in de tuinen weer gaat groeien en bloeien nodigen de tuinontwerpers van het Tuinenfestival 2015 met als thema ‘Een tuin voor Vincent’ fotografen en amateurfotografen uit om deel te nemen aan de fotowedstrijd die zij hebben opgezet. Zij willen hiermee de creativiteit van Vincent van Gogh, ook na het 125e sterfjaar, voort laten leven. Welke fotograaf kan laten zien hoe inspirerend, verrassend en bijzonder een tuin kan zijn?!

Tot 1 juli 2016 kan er nog worden ingezonden. Men kan dus een geschikte dag voor zichzelf (en het weer) uitkiezen om naar de Tuinen van Appeltern te gaan en daar in het Tuinenfestival een van de tien tuinen voor Vincent uit te kiezen om op beeld vast te leggen.

De kunst voor de fotografen wordt het om de gedachtegang van één van de tien Festivaltuinen op een bijzondere wijze weer te geven in een serie van drie foto’s met de onderwerpen ‘Inspiratie’, ‘Verhaal’ en ‘Kleur’. Daarbij is het de uitdaging om niet alleen de denkwereld van de tuinontwerper te verbeelden, maar het ontwerp ook op zo’n manier vast te leggen die nog niemand eerder gezien heeft.

Men kan zich aanmelden door enkele gegevens in te vullen op de volgende pagina: http://www.appeltern.nl/nl/fotowedstrijd_2015/ Na aanmelding wordt verdere informatie en het wedstrijdreglement toegezonden. Elke deelnemer kan gratis twee keer het park bezoeken.

De winnaars worden geselecteerd door een deskundige vakjury op het gebied van fotografie en tuin- en landschapsarchitectuur. De uitslag zal bekend worden gemaakt op 29 juli 2016 in de Tuinen van Appeltern, de sterfdatum van Vincent van Gogh.