Boskoop, mei 2018 – Op 12, 13 en 14 juni vindt voor de eerste keer Garden Trials and Trade 2018 plaats in het Plantariumgebouw op het International Trade Centre in Boskoop-Hazerswoude. 34 bedrijven, waaronder enkele buitenlandse presenteren hun noviteiten en innovaties op het gebied van houtige gewassen en vaste planten.

De tweede week van juni is van oudsher een week dat er in Nederland op diverse plekken presentaties van nieuwigheden te zien zijn. Dit jaar komt hier dus een extra locatie in Boskoop bij. Bijzonder is dat op één locatie de actuele innovaties in het sortiment van houtige gewassen en vaste planten van 34 bedrijven worden getoond. Dat maakt het voor de bezoekers zeker de moeite waard om deze stop in hun programma op te nemen.

Open structuur

De bezoekers staat een compacte en overzichtelijke beursvloer te wachten. Voor de indeling is gekozen voor een open structuur met hagen van 1,80 m hoog als afscheiding tussen twee stands. De beurs krijgt hierdoor een mooie groene en transparante uitstraling. Centraal op de beurs ligt het Groene Café, waar standhouders en hun klanten elkaar kunnen ontmoeten.

Klantencontactavond

Op woensdag 13 juni is er aansluitend aan de beurs een klanten contactavond. Van 18.00 tot 20.00 uur kan er in een informele sfeer en onder het genot van een hapje en een drankje met elkaar worden gesproken. Standhouders nodigen hun klanten hiervoor uit.

Noviteitenkeuring

Op deze eerste editie van de Garden Trials and Trade treffen de bezoekers, net zoals op Plantarium, een toonaangevende presentatie van de noviteiten aan. De door deelnemers ingezonden noviteiten worden gekeurd en bekroond door de keuringscommissie van de KVBC. Met deze verbreding van keuringsmomenten kunnen nieuwe introducties op het beste moment worden getoond.

Garden Trials and Trade wordt gehouden van 12 t/m 14 juni 2018 in het Plantariumgebouw op het International Trade Centre te Hazerswoude-Dorp. Openingstijden zijn op alle dagen van 9:00 tot 18:00 uur. Rondom de beurslocatie zijn tijdens voldoende parkeerplaatsen beschikbaar (gratis parkeren). Voor vakbezoek is de entree gratis door gebruik te maken van de verstrekte relatiekaart en/of door digitale voorregistratie via www.gardentrials.com.