Durf te veranderen!

‘Durf te veranderen!’ is het thema van GardenExperience 2016. Met dit thema dagen wij u uit. Denken wij dat u niet durft te veranderen? Verwijten we de groene sector een gebrek aan lef? Niet iets dat u leuk vindt om te horen zeker? U bent als ondernemer met risico en inspanning een bedrijf begonnen en houdt het nog steeds draaiende: hoezo denken wij dat u niet durft te veranderen?

 Het is juist het tegendeel! Wij willen u prikkelen en inderdaad uitdagen. Hoe vaak denkt u na over verandering? En hoe vaak zet u dit om in concrete daden? Toch verandert er voortdurend van alles om ons heen. Denk aan:

  • de nieuwe regels voor zzp’ers en het afschaffen van de VAR;
  • het besluit van chemische onkruidbestrijding;
  • de cao en het jaarurenmodel;
  • het nieuwe ontslagrecht en de transitievergoeding;
  • de nieuwe toepassingen, apps en diensten op internet.

Al deze veranderingen kunnen voor druk en stress zorgen. U zou er stapelgek van worden! Vaak moeten we meeveranderen, of we dit nu willen of niet. Jonge bedrijven starten en gaan er vol tegenaan. Met hun energie en lef weten ze klanten te vinden én te binden, ook al lijkt de markt overvol. Deze jonge bedrijven benutten slim alle kansen en mogelijkheden. Maar hoe gaat het u af? En uw bedrijf? Benut u dezelfde kansen en mogelijkheden? Verandert u wel mee?

Met deze vragen in uw achterhoofd realiseert u zich misschien wel dat we al snel de gebaande paden blijven aflopen en vastzitten in routine en gewoontes. Durft u dit los te laten? Want veranderen is loslaten. Dat vraagt ook energie en lef!

garde_experience_2016+_ aanmelden


Wat zegt Wikipedia over veranderen?

‘Mensen bieden vaak weerstand tegen veranderingen. De grootste stressfactoren in het leven van een mens zijn een verandering van een partner door bijvoorbeeld geboorte, huwelijk, scheiding of overlijden. Andere veranderingen die veel voorkomen zijn verhuizingen en veranderingen zoals een nieuwe baan, maar ook nieuwe werkplekken, functies, collega’s, salaris, arbeidsvoorwaarden, reorganisaties, ontslag of pensioen. Dit soort veranderingen leiden tot een soort rouwproces met gevoelens van ontkenning, weerstanden of ontwijken, de vecht- of vluchtreactie en uiteindelijk ook de berusting en het zien en benutten van nieuwe kansen. Dit soort emotionele processen kan men gewoon laten gebeuren of men kan proberen dat te beïnvloeden, te manipuleren, te beheren en te managen.’