Gek op groente

Vers uit eigen tuin

Zelf groenten en kruiden te kweken. Het smaakt beter en is extra gezond maar vooral… het is leuk! Een moestuin is snel aangelegd en is een feest voor jong en oud. Ga in mei of juni aan de slag en straks oogst je de eerste boontjes, tomaten of verse kruiden!

Overal
Groenteboeren kan met zaadjes maar ook met ‘miniplantjes’. Bij het tuincentrum zijn diverse handige basismaterialen voor zowel tuin, balkon of terras verkrijgbaar zoals de vierkante moestuin, groeizakken en kweekkasjes. In mei en juni zijn de miniplantjes volop verkrijgbaar zodat je binnen een paar weken de eerste vruchten kunt plukken. Populaire groenten voor de eigen (moes)tuin zijn tomaten, sla, koolsoorten, courgettes en paprika’s. Kruiden zijn behalve smakelijke ook mooie en makkelijke planten.

Rijke oogst
Er zijn een paar trucjes die gegarandeerd zorgen voor een rijke en smakelijke oogst. Gebruik allereerst goede potgrond, bij voorkeur biologische grond, en plant vervolgens de miniplantjes. Schrijf op een bordje hun naam zodat je altijd weet waar je wat hebt staan. Na het planten gelijk goed water geven. Regelmatig  een portie Pokon doet wonderen. De planten blijven sterk en gezond zodat de oogst nog smakelijker en rijker is.

Gezonde actie
Bij veel tuincentra wordt in de maanden mei en juni een gezonde actie gehouden. Bij elke € 10,- aan planten krijg je een kanslot met daarop een unieke code. Vul deze code in op www.gekopgroen.nl en je maakt onder andere kans op één van de vijf Batavus fietsen of één van de acht tijdschriftabonnementen voor nog meer groene inspiratie.

Kijk voor meer informatie en een overzicht van deelnemende tuincentra op www.gekopgroen.nl.