VHG-leden hebben in 2016 een omzet van bijna 1,2 miljard euro behaald. Ruim 95 procent hiervan kwam voor rekening van VHG Vakgroep Groenvoorzieners inclusief de dak- en gevelbegroeners en VHG Vakgroep Hoveniers. Dat blijkt uit de jaarrapportage 2016 die het CBS onlangs heeft gepubliceerd. Beide vakgroepen boekten afzonderlijk meer dan een half miljard euro omzet. Uit het rapport blijkt ook dat VHG-leden in 2016 ten opzichte van een jaar eerder een omzetgroei van gemiddeld 4,3 procent hebben gerealiseerd. 

Regionaal bekeken hebben de VHG-leden in alle provincies, met uitzondering van Zuid-Holland, in 2016 meer omzet behaald dan een jaar eerder. Friesland spande de kroon met ruim 13 procent omzetgroei.

Het volledige rapport downloaden:  2017_1330_Jaarrapportage_CBS_2016

De CBS jaarrapportage bevat statistische informatie over VHG-leden en de hoveniers-en groenvoorzieningsbranche in zijn totaliteit. Het is gebaseerd op databestanden van het CBS zonder dat hier aanvullende enquĂȘtering voor nodig is geweest.

Resultaten per vakgroep, provincie en grootteklasse
De uitkomsten over omzet(ontwikkeling), banen en werknemers van VHG-leden worden weergegeven als totaal en uitgesplitst naar de VHG-vakgroepen. Ook vindt u in het rapport voor de jaren 2011-2016 de omzetontwikkelingen per provincie uitgesplitst. Daarnaast is de omzet over de kwartalen van 2016 weergegeven per zes grootteklassen.

Voor vragen over het rapport kunt u contact opnemen met VHG Ondernemershelpdesk via 030-659 56 50 of ledencontact@vhg.org.

Bron: VHG