Dat kan heel gemakkelijk met de iMow app!

De iMow MI 422 PC robotmaaier van VIKING maakt het automatisch maaien van gazons tot 1.000 m² nog eenvoudiger. Dankzij de gebruiksvriendelijke app kan je de robotmaaier via een smartphone of tablet vanop afstand bedienen. Thuis op het terras of zelfs op het strand tijdens de vakantie. De iMow app verruimt de interactie met de robotmaaier en verhoogt daardoor jouw comfort en flexibiliteit. Met de app kun je op elk moment een maaibeurt starten, de actuele bedrijfsmodus van de robotmaaier aanpassen, het maaischema beheren of de maaiperiodes wijzigen. Bovendien is het optioneel mogelijk om het weerbericht in de app te integreren, zodat de robotmaaier daarmee rekening houdt bij de planning van zijn maaibeurten. Zoals de vertrouwde machines van de 4-reeks werkt het nieuwe C-model nauwkeurig en stil dankzij de krachtige lithium-ion accu.

Overzicht van de details:

  • Geruisloze maaitechniek en intelligentie onder de kap

De VIKING iMow MI 422 PC valt niet alleen op door zijn nauwkeurige en stabiele werkwijze, maar ook door het aangenaam rustige maaigeluid. Hij overwint hobbelige terreinen met hellingen tot 40% en kan, dankzij een hellingsensor, zijn snelheid op schuine stukken automatisch en flexibel aanpassen. De machine is uitgerust met een beweeglijke kap waaronder sensoren gemonteerd zijn. Die registreren wanneer de MI 422 PC met een voorwerp in contact komt zodat hij een alternatieve weg kan zoeken.

  • Intelligente toegang vanop afstand met de iMow app

Met de iMow app krijg je op gelijk welke plaats vlot toegang tot je robotmaaier. Zo kan je hem volledig sturen. Op elk moment kan je via een smartphone of tablet de status- en foutberichten oproepen, in de actuele bedrijfsmodus van de robot ingrijpen, het maaischema aanpassen of verfijnen, bijvoorbeeld door het regelen van een zone die intensief gemaaid moet worden. In dat geval leg je via je gsm met gps-coördinaten een zone binnen de begrenzingsdraad vast die vaker gemaaid moet worden. De gps-functie bepaalt de positie van de machine en is zo ook een doeltreffende bescherming tegen diefstal. Daarnaast heeft de app optioneel toegang tot het weerbericht waardoor de iMow rekening kan houden met het weer bij het opstellen van zijn maaiplan. Wanneer bijvoorbeeld slecht weer voorspeld wordt, past hij – afhankelijk van de ingestelde regengevoeligheid – zijn maaischema aan. De app is beschikbaar voor Android- en iOS-toestellen en kan gratis in de bekende app-stores gedownload worden. De gsm-verbinding van de robotmaaier is in de machineprijs inbegrepen en brengt bijgevolg geen extra kosten mee voor de gebruiker.

  • Maaien en mulchen in één beweging

Zoals alle VIKING iMow robotmaaiers is ook de iMow MI 422 PC een mulchmaaier die het gras fijn versnijdt en gelijkmatig over het gazon verspreidt. Op deze manier krijgt de bodem belangrijke voedingsstoffen en ben je meteen ook verlost van het maaisel. De snijhoogte, van 20 tot 60 mm, kan je centraal en in verschillende stappen met een draaiknop instellen.

 

  • Optimale bescherming van de gebruiker

Gevoelige en betrouwbare sensoren registreren wanneer de robotmaaier opgetild wordt: het mes stopt dan meteen. Met de ergonomische greep is de machine gemakkelijk te dragen. Bovendien bevindt het mes zich dan in een positie ver verwijderd van het lichaam.

Genieten op een terrasje en toch je gras maaien?  Dat kan heel gemakkelijk met de iMow app!

Meer informatie over STIHL en over de producten van VIKING kunt u vinden op www.viking-tuinmachines.nl.