Enkele duizenden bezoekers kwamen afgelopen zaterdag naar De Berkenbroek in Reeuwijk om alles te weten te komen over de planten en de boomkwekerijen in dit ‘jonge’ boomkwekerijgebied. Twaalf boomkwekers met medewerkers en toeleveranciers stonden klaar om hun bedrijf te laten zien en de vele vragen te beantwoorden. En daar werd goed gebruikt van gemaakt. De boomkwekerijsector heeft met deze open dag weer een mooi visitekaartje afgegeven.

Met treintjes werden de vele bezoekers rondgereden en zij konden op eigen gelegenheid op alle bedrijven rondlopen. “Nooit geweten dat hier zo’n mooi en bedrijvig gebied is”,  was de constatering van een Reeuwijkse bezoeker.

Ook de kinderen vermaakten zich prima: een stekkie maken, boomkweekdiploma halen, Afrikaantjes zaaien, praten met de imker en natuurlijk los gaan op het springkussen,  met poffertjes en een overheerlijk ijsje.

De opening stond in het teken van biodiversiteit. Burgemeester van Bodegraven-Reeuwijk Christiaan van der Kamp deed zijn uiterste best om Lavendel, Buddleja en Hebe aan te planten in een bij-vriendelijke berm en het lukte hem uitstekend. Na deze krachtsinspanning knipte hij een stek van een Skimmiaplant bij Kwekerij Kwakernaak. Deze stek verhuisde via een lopende band symbolisch van Waddinxveen naar Reeuwijk en hiermee was de nieuwe bedrijfslocatie aan de Berkenbroek geopend.

Impressie Open Kwekerijdag 2018

“Het is altijd lastig om een aantal bezoekers te noemen. Na acht jaar ervaring kunnen we wel zeggen dat dit tot nu toe de drukste Open Kwekerijdag Greenport Boskoop is geweest. We hebben het aantal van 4000 zeker overschreden”, aldus Helma van der Louw namens de organisatie. “Voor volgend jaar hebben we al weer een mooi boomkwekerijgebied op ons netvlies waar hele andere bedrijven zich zullen presenteren. Plantjes kijken blijft leuk en interessant en in de boomkwekerij is altijd wat nieuws te zien”.

Meer foto’s van de Open Kwekerijdag staan op www.openkwekerijdag.nl