Ranunculus Pon-Pon Malva, Super Serie Petticoat, Rocky Diamond Blue Heart en Bloombites zijn de grote winnaars van de Glazen Tulp Award 2016.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Louwman Museum in Den Haag ontvingen de prijswinnaars uit handen van televisiepresentator en juryvoorzitter Rob Verlinden de Royal FloraHolland Glazen Tulp Award 2016. De award is bestemd voor de meest geslaagde marktintroductie en is ingedeeld in de categorieën snijbloemen, kamerplanten, tuinplanten en concepten.

Royal FloraHolland stelt de Glazen Tulp award jaarlijks beschikbaar voor de meest geslaagde marktintroductie in de categorieën snijbloemen, kamerplanten, tuinplanten en concepten. Elk jaar worden er honderden noviteiten en concepten geïntroduceerd bij Royal FloraHolland. Productvernieuwing is een belangrijke kracht van de Nederlandse sierteeltsector.

Categorie Snijbloemen

In de categorie snijbloemen wonnen J.C. van der Hoorn (Ter Aar), Maatschap van Velden-Seuneke (‘s-Gravenzande), Rijk de Jongh Flowers (Tuil), Maatschap J.W. Nikerk-Priem (Oosterland), A. Middelburg (Naaldwijk), Herman Moshe (Israël), Malca Farm Ltd. (Isaraël), Flor Trade International (Italië) en La Nuova Floricoltura Mer (Italië) de eerste prijs met de Ranunculus Pon-Pon Malva. De Pon-Pon Malva is met zijn mooie bi-color kleurenstelling een trend bij de consumenten en daarmee een aanvulling in het snijbloemen assortiment, aldus de jury.

Categorie Kamerplanten

In de categorie kamerplanten won de bijzondere Cyclamen Super Serie Petticoat gemengd van Gebr. Ten Have BV uit Honselersdijk. Zij zetten de Cyclaam weer positief in de belangstelling. De Super Serie Petticoat is echt een vernieuwing binnen het ouderwetse Cyclamen assortiment.

Categorie Tuinplanten

De Wilgenlei BV (Bleiswijk), Fa. P. v.d. Berg (De Lier), Kwekerij Chris Endhoven (Honselersdijk) en van Son & Koot BV (Kaatsheuvel) sleepten de Glazen Tulp in de categorie tuinplanten in de wacht met hun Gentiana Rocky Diamond Blue Heart. Rocky Diamond Blue Heart krijgt heel veel positieve reacties van de consument. Met haar mooie kleuren een goeie en leuke bloem voor de na-zomer.

Categorie Concepten

BloomBites van BloomBites uit Bleiswijk nam de Glazen Tulp in de categorie concepten mee naar huis. BloomBites is een trendy, exclusief concept. De eetbare tuin is hipper dan ooit.

Meer informatie en foto’s?

Foto’s en meer informatie zijn te vinden op:

Nieuwe producten in Rob’s Grote Tuinverbouwing

Nieuwe bloemen en planten krijgen vaak media-aandacht in het bekende televisieprogramma Rob’s Grote Tuinverbouwing van SBS6. In de uitzending van 20 februari 2016 zendt SBS6 een compilatie uit van de jurering en de uitreiking van de Glazen Tulp 2016.

Impressie van de uitreiking 2016:

Glazen Tulp Awards 2016 royalfloraholland_glazen_tulp_2 royalfloraholland_glazen_tulp_3 royalfloraholland_glazen_tulp_4 royalfloraholland_glazen_tulp_5 (1) royalfloraholland_glazen_tulp_5