Pokon met kruiden

GraslarvenGraslarven zijn funest voor het gazon. De insecten eten van de graswortels, met als resultaat een zwakke en lelijke grasmat. Goed nieuws, want een beetje Pokon doet wonderen. De groenspecialist introduceert in het voorjaar van 2015 ‘Graslarven Weg!’, een nieuwe gazonvoeding met een natuurlijk kruidenextract. Graslarven vinden de graswortels dan te ‘pittig’ van smaak en vertrekken. Belangrijk: ‘Graslarven Weg!’ is geen bestrijdingsmiddel en veilig voor mens en dier.

Indirect

Als het gazon er niet meer frisgroen uitziet, kunnen graslarven als engerlingen en emelten de oorzaak zijn. Zeker wanneer er ook losliggende plaggen verschijnen. Die worden veroorzaakt doordat de larven graswortels van onderen afvreten en vogels wroeten naar deze insecten. Behandeling van het gras is belangrijk. ‘Graslarven Weg!’ van Pokon heeft een indirect effect op de larven van insecten die onder het gras leven. De wortels nemen de voeding met kruidenextract op en dat versterkt het afweersysteem van de grasplantjes. Graslarven hebben dankzij het kruidenextract minder trek in de graswortels en mijden een kruidig gazon. De voeding geeft daarnaast extra power aan het gras. Het gazon herstelt zich, kleurt weer groen en krijgt meer weerstand tegen ziekten en plagen.

Gebruiksaanwijzing

Strooi de korrels gelijkmatig over het gazon. Besproei het gras daarna met water of strooi de korrels juist als er binnen 12 uur regen wordt voorspeld. Eventueel na drie maanden herhalen tot de overlast is verdwenen.

Verkrijgbaar bij o.a. tuincentrum en doehetzelf-markt vanaf € 6,49. Kijk voor meer informatie op www.pokon.nl of raadpleeg de gratis Pokon-app voor smartphone en tablet.