Op donderdag 20 november 2014 is, tijdens het Nationaal Sportvelden Congres in het Willem II Stadion in Tilburg, voor de eerste keer de Green Innovation Awards uitgereikt in de categorie Sport. Het concept ‘Geen garantie maar speelgarantie’ van AH Vrij is de winnaar van deze Award.

Het Nationaal Sportvelden Congres werd donderdag 20 november voor de achtste keer georganiseerd door de vakbladen Fieldmanager en Greenkeeper. Deze dag vond voor tweede keer in het Willem II stadion in Tilburg plaats. Het thema van deze dag was dit jaar ‘Sports as a Service’.

De afgelopen maanden heeft de redactie van de vakbladen Fieldmanager en Greenkeeper druk gezocht naar de meest opzienbarende sportieve innovaties van 2014. Over al deze innovaties zijn artikelen geschreven in de vakbladen. De lezers van de bladen hebben middels een stemformulier op de websites een winnaar verkozen. Er werden meer dan 3000 stemmen uitgebracht. Het concept ‘Geen garantie maar speelgarantie’ van AH Vrij is tot winnaar verkozen van de Green Innovation Award 2014 in de categorie Sport.

Hoofdredacteur Hein van Iersel: ‘De oogst aan groene innovaties was indrukwekkend. Het laat zien dat, hoewel we te maken hebben met een krimpende markt, de sector niet stilzit en druk bezig is met oplossingen voor de uitdagingen van morgen. Veel van de innovaties zijn natuurlijk gericht op duurzaamheid.’

Het concept ‘Geen garantie maar speelgarantie’ van AH Vrij is een nieuwe manier van aanbesteden. Uitgangspunt hierbij is dat het gaat om de burger en gebruiker, die lekker wil voetballen en een gemeentelijke overheid die dat mogelijk moet maken. De gemeente Den Haag en AH Vrij hebben een overeenkomst gesloten voor de aanleg en het onderhoud van een kunstgrasveld bij voetbalvereniging TAC ’90. Het veld heeft een prestatiegarantie van twaalf jaar. Aannemer AH Vrij neemt daarmee alle verantwoordelijkheid uit handen van de gemeente en levert een kunstgrasmat die een besparing oplevert op de onderhoudskosten.