Donderdagmiddag 9 maart openden elf tuinbouwbedrijven in de Greenport Boskoop hun deuren voor nieuwsgierige leerlingen van middelbare scholen uit de regio, tijdens de tweede editie van Green Unplugged.

Zij maakten kennis met de veelzijdigheid van de bedrijven. Zo zagen zij de teelttechniek en de veredeling van de producten voorbijkomen. De belangrijke rol van de handel en logistiek binnen de boomkwekerij werd uitgelegd. Ook werd de wereld van tuinaanleg en sortiment getoond. Naast kennismaking met de groene sector lag de focus ook op carrièrekansen in de internationale tuinbouw.

Docenten en medewerkers uit de dagelijkse praktijk zorgden voor boeiende workshops. Zo maakten de leerlingen zelf dna zichtbaar en ontdekten ze welke vaardigheden je nodig hebt om een goed ondernemer te zijn tijdens het handelsspel. Theorie en praktijk gingen naadloos in elkaar over.

‘Nooit geweten dat een moderne boomkwekerij zo groot kan zijn en zoveel verschillende mogelijkheden voor werk in huis heeft’, reageerde scholier Youp uit Alphen aan den Rijn. Groen onderwijscentrum heeft het programma georganiseerd voor de Greenport Boskoop, als opvolger van de succesvolle editie vorig jaar in de Greenports Aalsmeer en Duin & Bollenstreek.

Carrièrekansen

Binnen Groen onderwijscentrum werken bedrijfsleven, onderwijs en overheid samen om jongeren aan te moedigen voor een carrière in de tuinbouw te kiezen. ‘Achter een tomaat, een tuinplant en een bos rozen zit een hele wereld. Een wereld die leeft en overal om je heen aanwezig is. Zoals bij duurzame energie, gezondheid, innovatie, economische kracht, internationale handel, voeding, voedselveiligheid en techniek. Oer-Hollands, met een internationale reputatie’.

‘Bedrijven en scholen reageerden zeer enthousiast. Meer bedrijven in het onderwijs en meer onderwijs in de bedrijven, dat is ons motto bij deze activiteiten’, aldus Mariëla van der Meer van Groen onderwijscentrum.

Green Unplugged inspireert middelbare scholieren in regio Boskoop

Foto: Scholieren werden tijdens Green unplugged rondgeleid bij Hoogeveen Plants in Hazerswoude, een van de elf deelnemende bedrijven

Meer informatie:

Groen onderwijscentrum
Mia Timmer / 06 3819 9500
Email: goevents@wellant.nl