Nieuwe (groen)opleiding voor jongeren zonder diploma

Per september start de nieuwe groen opleiding in Assen. De Groen Gilde is een samenwerking tussen TerraNext in Eelde, Groentotaal A. de Boer, ondernemers in groen en de gemeente Assen.

Bij Groen Gilde Assen leren jongeren vanaf 16 jaar die geen diploma hebben het groenvak in de praktijk. De deelnemers gaan niet naar een schoolgebouw, maar leren op de werkvloer bij Groentotaal A. de Boer. Op de werkvloer gaan zij aan de slag met zowel de praktijk als theorie voor de Entree opleiding Groen. De docent van TerraNext is elke dag beschikbaar voor lessen en coaching van de deelnemers. Eén groep bestaat uit 15 deelnemers. Naast het diploma van de Entree opleiding Groen kunnen de deelnemers ook certificaten halen, zoals VCA en Bosmaaien. De opleiding duurt één jaar.

Gilde Nieuwe Stijl

De Groen Gilde Assen is een initiatief van Gilde Nieuwe Stijl: een samenwerking tussen de vier noordelijke ROC’s (Alfa-college, Noorderpoort, Drenthe College en Terra), de gemeente Assen en de gemeente Groningen. Gilde Nieuwe Stijl is een onderwijsconcept voor iedereen zonder VO diploma en heeft als doel studenten op te leiden naar een niveau dat aansluit op de behoeften van werkgevers.

Aanmelden Groen Gilde Assen

Heb je interesse voor de Groen Gilde Assen? Meld je dan nu aan via het inschrijfformulier.

Meer informatie? Bekijk hier de flyer. 

Bron: Terra Next