Barones heeft groene voorgevel

De voorgevel van parkeergarage de Barones aan de Nieuweweg in Breda is groen. Medewerkers van Mobilane uit Leersum bevestigen de laatste plantcassettes aan de gevel van ongeveer 250 m2 groot. Het gaat daarbij om ruim 10.000 planten met onder meer verschillende soorten varens, geraniums, Campanula en Bergenia. De mix van bloeiende en groenblijvende planten geeft het hele jaar door een boeiende aanblik voor omwonenden en het winkelend publiek. De gevel is gelegen aan de zuidwestkant van het gebouw.

LivePanel

De gemeente Breda heeft voor de Barones gekozen voor LivePanel, het groene wandsysteem van Mobilane uit Leersum. Dit modulaire en niet grondgebonden systeem is opgebouwd uit plantcassettes die in een lekvrij gootprofiel van aluminium zijn geplaatst. Via een innovatief capillair watergeefsysteem krijgen de planten automatisch de juiste hoeveelheid water en voeding. Het vorstbestendige systeem is aangesloten op de waterleiding en wordt aangestuurd door sensoren in de plantenwand. Het LivePanelsysteem is eerder succesvol toegepast op gevels in onder andere Woerden, Rotterdam, Hongkong en London.

Klimaatbestendig

De groene gevel van de parkeergarage maakt deel uit van een breder plan dat de gemeente Breda heeft om de binnenstad duurzamer te maken. De eerste plantcassette is door wethouder Paul de Beer in de voorgevel geplant. De Beer: “Deze groene gevel past mooi in het straatbeeld. Dit stukje binnenstad is nu mooier en het brengt verkoeling op hete dagen. Daarnaast trekt de groene gevel vogels en nuttige insecten als bijen aan. Zo kunnen we de effecten van klimaatverandering enigszins opvangen en de stad leefbaar houden.”

Impressie Groen parkeren in Breda

Default Gallery Type Template

This is the default gallery type template, located in:
/var/www/vhosts/hovenierszaken.nl/httpdocs/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/nextgen_gallery_display/templates/index.php.

If you're seeing this, it's because the gallery type you selected has not provided a template of it's own.