Het Groenbedrijf uit Deventer mag zich de duurzaamste hovenier van Nederland in 2014 noemen. Het Groenbedrijf kreeg deze titel door een vakjury toebedeeld tijdens de vijfde editie van de competitie ‘Duurzaamste hovenier van Nederland’.

De competitie wordt georganiseerd door het vakblad TUINPRO en organische meststoffenleverancier Innogreen. De prijsuitreiking vond plaats op de vakbeurs TuinIdee in de Brabanthallen in Den Bosch. Centraal in de competitie staat de duurzame bedrijfsvoering op zowel sociaal als ecologisch gebied.

De vakjury, bestaande uit zeven personen, koos voor Het Groenbedrijf omdat ‘op eigenlijk iedere vraag een positief, duurzaam antwoord wordt gegeven’, zo blijkt uit het juryrapport. ‘Bij alle werkzaamheden wordt gekeken of ze verder te verbeteren zijn en hetzelfde geldt voor materiaal(her)gebruik.’

Ook met betrekking tot het plantmateriaal worden bij Het Groenbedrijf volgens de jury zorgvuldige overwegingen gemaakt. De nieuwste bedrijfsauto’s van Het Groenbedrijf rijden daarnaast op groen aardgas (CNG). ‘Een kwart van de machines is elektrisch en voor de rest wordt Aspen brandstof gebuikt. De stroom komt van tweehonderdveertig zonnepanelen’, valt te lezen in het juryrapport.

Het bedrijf organiseert vierhonderdtachtig opleidingen op maat per jaar en werknemers kunnen beschikken over ergo-coaches. Daarbij wordt biologische koffie en thee geschonken in een 100% papieren FSC koffiebeker met een houten roerstaafje. ‘En met de bedrijfsvoering zit het ook wel snor. Neem de certificeringen: ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 en PSO trede 3: een indrukwekkende lijst. Het Groenbedrijf uit Deventer mag zich met recht Duurzaamste Hovenier van Nederland 2014 noemen.’

Directeur Jan Jette Jonker van Het Groenbedrijf is trots op de prijs. “Met ons hele bedrijf zijn we al jaren bezig om duurzaam ondernemen echt in de praktijk waar te maken en daar blijven we mee doorgaan. Deze prijs is voor ons een prachtige erkenning.”

Bron: Deventer Centraal