Het nieuwe jaar staat al voor de deur! Daarom werden tijdens de Trade Fair de Groenbranche Trends voor 2018 gepresenteerd. Tuinbranche Nederland, branchevereniging VHG, iBulb en Bloemenbureau Holland stelden samen met trendwatcher Aafje Nijman drie stijltrends vast voor de sierteeltsector. Een beschrijving van deze trends vindt u ook op onze website Bloemenbureauholland.nl, vergezeld van prachtige fotografie. Uiteraard kunt u deze content gebruiken in uw communicatiemiddelen.

Drie trends op basis van de tijdgeest 

In de huidige tijdgeest hebben oude structuren hun kracht verloren. Denk maar aan nepnieuws en falende opiniepeilingen. Opvallend is ook de tweestrijd in de samenleving: verharding versus behoefte aan verbinding, vooruit willen versus vasthouden aan het verleden. Dit verdeelt de maatschappij in nieuwe, gepolariseerde groepen. Daar tussenin kan gebouwd worden aan een harmonieuzere samenleving. 

Deze tijdgeest vertaalt zich in drie stijltrends voor 2018:

Presentatie van de Groenbranche Trends

De drie trends zijn op de Trade Fair 2017 gepresenteerd door trendwatcher Aafje Nijman. Bloemisten, tuincentra, kwekers, exporteurs en overige groen gerelateerde bedrijven kunnen deze trends toepassen bij hun winkelinrichting, inkoop en communicatie. Sfeercollages van de drie stijltrends waren te bewonderen op grote borden in het Royal FloraHolland House. Op de beurs werd ook de trendfotografie van Bloemenbureau Holland gedeeld, beeldvertaling van de nieuwe trends is gemaakt in samenwerking met Klim Produkties en fotograaf Erik van Lokven.

Presentatie gemist? De trends worden in januari, op de IPM in Essen, nog een keer gepresenteerd in samenwerking met de FDF.