HARDENBERG – De negentiende editie van De Groene Sector Vakbeurs is op 9, 10 en 11 januari bezocht door 17.648 professionals. Dit zijn iets minder bezoekers dan vorig jaar, maar de organisatie had vooraf haar uitnodigingsbeleid aangescherpt om de kwaliteit van de bezoeker te verhogen. Organisator Ramon Schlepers: “Dit heeft tot grote tevredenheid geleid onder exposanten. Daarnaast kregen we veel enthousiaste reacties van zowel bezoekers als exposanten over de uitstraling van de beurs. Met name Het Groene Inspiratiepark was weer een grote publiekstrekker. Alles bij elkaar heeft ervoor gezorgd dat ruim 100 exposanten zich direct op de beurs alweer hebben ingeschreven voor 2019.”

Ieder jaar wordt het nieuwe beursseizoen geopend door De Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg. Meer dan 260 exposanten namen deel aan de beurs, waarbij het aanbod voor tuin- en parkmachines, verlichting en groot groenvoorzieners was toegenomen ten opzichte van vorige edities. Net als in 2017 kon Het Groene Inspiratiepark rekenen op veel publieke belangstelling. Een complete beurshal van duizenden vierkante meters was omgetoverd naar een walhalla voor groenprofessionals.

In Het Groene Inspiratiepark was ook een kennistheater met presentaties van onder andere NOS-weerman Peter Kuipers Munneke (op uitnodiging van Van Vliet Kastanjehout) en tv-presentator Lodewijk Hoekstra. Andere publiekstrekkers waren de Smart Stihl Experience en drie wedstrijden van Axetreme Team: Beste Bosbouwschool, Kettingzaag Cup en EK-selectiewedstrijd Forestry Skills.

Nieuwe en goede bezoekers

Organisator Ramon Schlepers keek met een positief gevoel terug op drie dagen beurs. “Alle zeven beurshallen stonden er fantastisch bij. Een groot compliment aan alle exposanten en onze operationele afdeling. We mochten ook veel nieuwe bezoekers verwelkomen en zij waren erg onder de indruk van de uitstraling van de beurs. Anderzijds waren exposanten positief gestemd over het aangescherpte uitnodigingsbeleid, waardoor ze nog meer in contact kwamen met kwalitatief goede bezoekers.”

De Groene Sector Vakbeurs 2019

In 2019 viert De Groene Sector Vakbeurs haar twintigste editie op 15, 16 en 17 januari. Meer informatie: www.groenesector.nl.

De Groene Sector Vakbeurs 2019