Op dinsdag 5 juni ondertekenden Groenkeur-directeur Dick Oosthoek en Marc de Winter (beursorganisator Expoproof) de sponsorovereenkomst voor de Vakbeurs Openbare Ruimte. Groenkeur wordt hiermee één van de hoofdsponsoren en wil met haar kennis en ervaring de kwaliteit van de vakbeurs op het gebied van groen ondersteunen. De Vakbeurs Openbare Ruimte vindt plaats op 26 en 27 september 2018 in Jaarbeurs Utrecht.

Groenkeur wil met dit sponsorschap de groene ruimte een kwaliteitsimpuls geven. “Zowel de groene binnen- als buitenruimte zijn ‘hot’ op dit moment”, zegt Dick Oosthoek directeur van Groenkeur. “Wij ondersteunen onze deelnemers en opdrachtgevers al 15 jaar bij het neerzetten van kwaliteit bij het aanleggen en beheren van de groene ruimte. Of het nu gaat om maaien, snoeien, groene daken en -gevels, sportvelden, schoolpleinen of binnengroen, opdrachtgevers kunnen voor het hele spectrum terecht bij Groenkeur-ondernemers.”

Thuis in groen

Groenkeur wil het belang van groen ook terug laten komen op de beursvloer door de organisatie en bezoekers te ondersteunen met inhoudelijke bijdragen. Helga van Leur gaat een lezing verzorgen over de effecten van het klimaat, hoe je hierop in kan spelen en welke essentiële plek groen hierin inneemt. Daarnaast is er beide dagen een tour langs exposanten die in een korte pitch bezoekers bijpraten over ontwikkelingen in het groene vakgebied. Groenkeur vindt het belangrijk dat naast groenprofessionals ook de opdrachtgevers thuis zijn in groen. Een omgeving waarin zij zichzelf prettig voelen, maar bovenal waarvoor zij de juiste keuzes kunnen maken om burgers een fijne, gezonde en duurzame leefomgeving te bieden.

Bron: Groenkeur