HARDENBERG – Evenementenhal stak De Groene Sector Vakbeurs 2017 in een nieuw jasje. Er werd flink geïnvesteerd in de aankleding van de beursvloer. Er moest namelijk van alles te zien, te doen en te beleven zijn voor groenprofessionals. Maar liefst zeven beurshallen kregen in aanloop naar de beurs een volledige metamorfose. De organisatie richtte complete parken en tuinen in. Tot groot genoegen van zowel exposanten als bezoekers. De groene vakbeurs in Evenementenhal Hardenberg werd op 10, 11 en 12 januari bezocht door 18.436 geïnteresseerden.

“We zijn enorm tevreden”, zegt Ramon Schlepers namens Evenementenhal. “Voor deze editie hadden we groots uitgepakt. Het was een behoorlijke logistieke uitdaging, maar het resultaat was geweldig. We hebben de praktijk in z’n geheel naar binnen gehaald. Complete beurshallen werden omgetoverd tot tuinen en parken waar praktijkvoorbeelden gedemonstreerd werden. Denk aan tuininrichting, snoeien en bestrating. Bezoekers, maar ook exposanten waren onder de indruk van de beursaankleding. Deze editie heeft de beurs nog steviger op de kaart gezet.”

Een nieuw initiatief op De Groene Sector Vakbeurs was Het Groene Inspiratiepark. Dit concept focuste zich zowel op de gemeenten (groen in de openbare ruimte) als de hovenierssector. Ook was er een belevingstuin op de beursvloer en vonden er meerdere wedstrijden plaats, zoals de Kettingzaag Cup, de Beste Bosbouwschool en een EK-selectiewedstrijd. Alle wedstrijden konden rekenen op de belangstelling van veel groenprofessionals.

Daarnaast waren er tal van presentaties en lezingen tijdens de beurs. Prominente sprekers kwamen aan het woord, zoals RTL-weerman Reinier van den Berg en televisiepresentator Chris Zegers. In het kennistheater – midden op de beursvloer – kwamen diverse brancheprofessionals aan het woord. Ook dit theater was volledig ingericht in ‘groene sferen’ met houtsnippers, natuurlijke bankjes en beplanting.

De Groene Sector Vakbeurs 2018

In de afgelopen achttien jaar groeide De Groene Sector Vakbeurs uit tot het belangrijkste kennis- en netwerkmoment voor de groene branche. Het platform gaat zich blijven ontwikkelen, omdat een beurs in deze tijd meer is dan een plaats waar alleen producten, trends en nieuwe ontwikkelingen worden gepresenteerd. Mensen willen producten en diensten ervaren en beleven. Deze speerpunten vormen de basis voor de volgende editie in 2018 welke plaatsvindt op 9, 10 en 11 januari in Evenementenhal Hardenberg. Meer informatie: www.evenementenhal.nl/groenesector.

Groene Sector Vakbeurs 2018