Startup uit Purmerend groeit snel met bouwen van specifieke Groen Apps voor mensen die in het veld werken.

FacilityApps zal de aankomende week op 30 september en 1 en 2 oktober voor de eerste keer aanwezig zijn op GrootGroenPlus 2015, dé vakbeurs voor de groenprofessional. De startup uit Purmerend houdt zich bezig met Mobile Workforce Management en levert Apps voor mensen in het veld. In 3 jaar tijd groeiden ze uit tot marktleider in schoonmaak en Facility Management en afgelopen jaar dienden ook de eerste hoveniers zich aan. Tijdens de GrootGroenBeurs willen ze ontdekken wat IT kan gaan toevoegen aan professionalisering van de landscaping branche.

Groene vingers

“In het afgelopen jaar mochten wij onze eerste klanten in professioneel groenbeheer en -management verwelkomen,” aldus Dirk Tuip van FacilityApps. “We hebben onze bestaande apps die wij in de schoonmaak en facility management afleveren aangepast voor specifieke eigenschappen van groenbeheer. Verder hebben we geluisterd naar de feedback van enthousiaste eindgebruikers van onze apps. En het belangrijkste: onze klanten besparen tijd en dus kosten. Bovendien kunnen ze de klant meer inzicht geven. We denken dat we dus een bijdrage kunnen leveren aan het verder professionaliseren van groen. Volgens mij staan we aan het begin van een revolutie op de werkvloer,” aldus Tuip.

IT Revolutie, ook in groenbeheer

Robotisering, sensors, drones, apps, het komt allemaal met een sneltreinvaart op ons af. Binnen de groenvoorziening moeten we ons afvragen wat voor impact dit gaat hebben. “We zien in o.a. schoonmaak en Facility Management, waar wij veel klanten hebben, dat er echt een grote verandering plaatsvindt. Maar bedrijven zijn nu vaak nog in de fase om de papierwinkel en planningsheets kwijt te raken. Kortom: we kijken uit naar deze beurs en we zijn zeer benieuwd naar de visie en input van hoveniers, boomkwekers en toeleveranciers. De hele sector kan naar onze mening opgewaardeerd worden door de nieuwe mogelijkheden die IT ons biedt,” vervolgt Tuip.

De GrootGroenPlus wordt jaarlijks gehouden in Zundert. Deze beurs is uitgegroeid tot een internationaal vakevenement voor o.a. boomkwekers en hoveniers en wordt door tienduizenden mensen bezocht.

FacilityApps op Eikendreef route (blauw), stand B040

U kunt FacilityApps vinden op de Eikendreef route (blauwe route), standnummer B040 waar wij live demo’s van onze Apps zullen verzorgen. De beursvloer is opgedeeld in 3 gesloten routes die bezoekers langs elke stand leiden. De Kastanjelaan (Rood), Het Berkenpad (Wit) en De Eikendreef (Blauw). Alle looppaden (1km in het totaal) starten vanaf het Jac. Loddersplein alwaar de decorbouw van De Groene Stad staat opgebouwd. Hieronder de plattegrond van 2015.

Voor meer informatie over FacilityApps en groenbeheer of hoveniers apps, kijk op www.facilityapps.nl/groenbeheer.