Internationale vakbeurs voor de boomkwekerij

Thema GrootGroenPlus 2016: My Favourite Plant!

 

Van 5 tot en met 7 oktober 2016 wordt in Zundert de 26e editie van vakbeurs GrootGroenPlus gehouden. Ook is het thema van deze editie bekend: My Favourite Plant! Het bleek dat er behoefte was aan een thema dat draaide om planten en kennisdeling. ‘My favourite plant!‘ sluit daar mooi op aan en biedt veel mogelijkheden, maar ook de ruimte om de kennis over planten te verdiepen door onder andere te laten zien welke planten favoriet zijn. Daarnaast zijn er al diverse andere onderdelen van het programma bekend, waaronder de bedrijven die gastheer zijn voor de zeer gewaardeerde externe persexcursie.

 img-cd3b937a705042755f547fb35bcf4d09

Themagerichte activiteiten

Ook dit jaar worden er weer verschillende themagerichte activiteiten georganiseerd. Zo krijgt elke deelnemer de mogelijkheid om aan te geven wat de eigen favoriete plant is en mag daarop een toelichting geven. Andere manieren waarop aandacht gegeven wordt aan het beursthema is de jurering voor de beste stands, die voor een groot deel gebaseerd is op de toepassing van het thema in de stand zelf. Een belangrijk doel van het thema is het samenbrengen van bezoekers en deelnemers en in het bijzonder van de kennis en ervaring die zij hebben. Deelnemers krijgen in aanloop naar de beurs handvatten om het thema vooraf en tijdens de beurs vorm te geven. Dit gebeurt onder meer via de in het themalogo verwerkte pinpoint en de opname van de eigen favoriete plant in de digitale deelnemerscatalogus. Bezoekers mogen daarnaast ook pinpoints op hun favorieten plaatsen.

 

Alle favoriete planten worden verzameld in een boek, waarin standhouders het verhaal vertellen. Bovendien zal het favoriet zijn ook doorgetrokken worden naar de vakliteratuur. Vakgenoten en schrijvers mogen vertellen over een boek waar zij in hun carrière veel aan hebben gehad. Daarnaast worden er op de beursvloer boeken uitgelicht in een speciale bibliotheekhoek. Op 2 juni is de jaarlijkse deelnemersbijeenkomst met uitgebreide voorinformatie en ook daar zullen praktische handvatten worden aangereikt.

OPENINGSTIJDEN 2016

Woensdag 5 oktober11.00 – 21.00 uur

Donderdag 6 oktober09.00 – 18.00 uur

Vrijdag 7 oktober09.00 – 18.00 uur