In Kampen is de grootste outdoor keramiek showtuin van Nederland geopend. Deze showtuin, gelegen op het terrein van MBI, bevat de gehele collectie van het prachtige Italiaanse merk Mirage. De openingsdag was extra feestelijk door de aanwezigheid van Leontien van Moorsel, die een lezing verzorgde voor de vele genodigden. 

Op 2 en 3 februari hield MBI haar traditionele Dealerdagen, die elk jaar in het teken staan van kennis delen en natuurlijk sierbestrating. Aan de Haatlandhaven in Kampen ontving MBI zo’n 450 medewerkers van haar dealers. Dit jaarlijkse evenement werd afgetrapt met de officiële opening van de ‘grootste keramische outdoor showtuin’ van Nederland. Hierbij was de betreffende Italiaanse partners, de directie en aandeelhouders van MBI aanwezig.

Keramische buitentegels

Keramische tegels voor de tuin zijn relatief nieuw (ca. 4 jaar) op de Nederlandse markt. Keramiek in de tuin is goed aangeslagen en dat is eenvoudig te verklaren. Gemak en weinig onderhoud prijken bovenaan het wensenlijstje van menig tuinbezitter. Om te beginnen zijn keramische tegels kleurvast, wat inhoudt dat een eenmaal gelegd terras jarenlang mooi blijft. Daarnaast zijn keramische tegels vanwege hun hardheid slijtvast en is het vrijwel onmogelijk dat er krassen op komen. Tevens zijn ze maatvast en niet zwaar. (Uiteraard geldt wel dat er kwalititeitsverschillen per leverancier zijn.)

Het merk Mirage

Mirage biedt de meest hoogwaardige keramiek van de wereld aan. Niet alleen het Italiaanse design vangt de aandacht, ook de kwalitatieve eigenschappen zijn onderscheidend binnen het aanbod van keramische tegels. Zo zijn ze o.a. vorstbestendig, bestand tegen temperatuurwisselingen, uitstekend drukbestendig, mos- en schimmelwerend en bestand tegen kopergroen, zuren en chemicaliën. Kortom, een tuintegel die tot de absolute wereldtop behoort.

MBI_keramiek_Mirage

De collectie van Mirage is veelomvattend. In de showtuin zijn nagenoeg alle kleuren en design te bewonderen. De showtuin is tijdens kantooruren vrij toegankelijk.