In nog geen drie maanden hebben meer dan zestig sierteeltbedrijven zich als exposant voor de Nederlandse FLORALIËN aangemeld. Daarmee is bijna veertig procent van de beschikbare FLORALIEN 002 10cmexpositieruimte, ingericht als interactief park (van bruto 40.000 m2), ingevuld. Kwekers, veredelaars en groothandelaren van potplanten, snijbloemen, bolbloemen, boomkwekerijproducten en groenten en fruit reageren enthousiast op de komst van FLORALIËN naar Nederland die van 9 tot en met 18 mei 2014 in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch plaatsvindt.

Toonaangevend

Ambassadeur van de Nederlandse FLORALIËN Doeke Faber: “Het enthousiasme van de groene sector voor de FLORALIËN verbaast mij eigenlijk helemaal niet. Nederland is op sierteeltgebied toonaangevend in de wereld en dit evenement is bij uitstek geschikt om het nationale en internationale vakpubliek, retailers, hoveniers en groenvoorzieners, gemeenten en professionele gebruikers, de bouwsector, de horecasector en het grote publiek te tonen wat met groen allemaal mogelijk is. De FLORALIËN is daarmee hét visitekaartje van de Nederlandse tuinbouw voor de Europese markt.”

Evenementen

Op de avonden worden er vakevents georganiseerd voor onder andere tuincentra, groothandelaren, gemeenten, bloemisterijen en hoveniers. Zo komt het Nederlandse Kampioenschap Bloemschikken van de Vereniging Bloemist Winkeliers (VBW) naar de FLORALIËN. Ook Tuinbranche Nederland organiseert een vakavond.

Gratis

Deelname aan de FLORALIËN Nederland is gratis. De presentaties zijn overdag onbemand en op de vakavonden naar keuze zijn de bedrijven en organisaties wel vertegenwoordigd. In totaal worden er 125.000-150.000 bezoekers verwacht. De FLORALIËN worden ondersteund door de brancheverenigingen zoals NVTL, LTO Noord Glaskracht, Plantum, ZLTO, VGB, VHG en Anthosen organisaties als Koninklijke FloraHolland en Groei & Bloei. Voor deelname kan contact op worden genomen met 2XPO C.V. tel. +31 (0) 73 629 39 39.