Welke eenjarige zomerbloeiers zijn het meest geschikt voor welk doel? De Happy Summer® proeftuin in Twello geeft op die vraag antwoord. Elk jaar weer bieden de kwekers achter deze tuin – Jan Hartink en Richard Groot Koerkamp – veredelaars de gelegenheid hun producten te vergelijken met die van collega’s. Voor hun zakelijke afnemers is dat zeer informatief, maar ook consumenten raken er door geïnspireerd. Die zijn welkom op zondag 28 juni tijdens de Happy Summer® Inspiratietuin Open Dag 2015.  Deze is geopend van 8.00 uur tot en met 17.00 uur.
Locatie: De Ziele 2B, 7391 JP (via de Vermeersweg) in Twello.

Vele consumenten hebben geen weet hoe breed en hoe rijk gevarieerd het aanbod van eenjarige zomerbloeiers is. Denk aan de petunia. Wie kent deze perkplant niet? Een aantal jaren geleden veroverde de hangpetunia de wereld. Die zegetocht is nog steeds gaande. Een rondgang op de Happy Summer® Inspiratietuin leert echter dat er nog zoveel meer goeds is gebeurd in de petunia-veredeling. Ook hier geldt dat het aanbod breed en rijk gevarieerd is, voor zowel de tuin als voor het terras en het balkon.

De begonia is nog steeds een geliefde perkplant. Ook de knolbegonia is bekend. Dit is echter de zoveelste zomerbloeier waarvan het aanbod de laatste jaren enorm is verbreed. Voor elke toepassing is er wel een begonia. Bovendien zijn de rassen tegenwoordig zoveel sterker dan in het verleden. Ze hebben veel minder last van regen, ze komen vaak veel beter tijden van droogte door en zijn beter bestand tegen ziekten.

Dit laatste is ook van toepassing op tal van andere eenjarige zomerbloeiers. Ze zien er misschien hetzelfde uit als decennia geleden, maar ze zijn zoveel sterker. De Happy Summer® Inspiratietuin laat dat ondubbelzinnig zien.

De Happy Summer® tuin inspireert ook wanneer het gaat om het maken van zogenoemde combi’s; verschillende eenjarige zomerbloeiers die met elkaar worden gecombineerd. Ook dat is iets waarover veredelaars zich buigen. Zij zoeken continue naar geschikte kant-en-klare combinaties waarmee de consument eigenlijk niets anders dan succes kan hebben. In zo’n combi van meestal drie eenjarige zomerbloeiers zijn de groei-eigenschappen zorgvuldig op elkaar afgestemd. Ook hier is het in en al inspiratie tijdens de Happy Summer® Open Dag.

Voor nadere informatie over Happy Summer® verwijzen wij u graag naar de website http://happysummer.nl/.