De landelijke vereniging Groei & Bloei organiseert dit jaar voor de 50ste keer het Nederlands Kampioenschap Bloemschikken voor amateurs. Zo’n 300 deelnemers, van jong tot oud, krijgen opdracht om rondom het thema ‘Feest’ een bloemarrangement te maken. De fleurige eindresultaten worden beoordeeld door een jury van bekende bloemisten, bloemsierkunstenaars, meesterbloembinders en docenten bloemschikken. Het beste en meest feestelijke bloemwerk van Nederland is op zaterdag 12 en zondag 13 oktober gratis te bewonderen in de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest (Noordoostpolder).

Creatief

Het NK Bloemschikken is ingedeeld in verschillende klassen: amateurs, semiprofs en studenten.Elke deelnemer mag eigen bloemen en bijmaterialen meenemen maar voor de competitieis verwerking van een specifieke bloemsoort, die ter plekke wordt uitgereikt,verplicht. De deelnemers mogen vervolgens naar eigen inzicht en creativiteit het bloemwerk creëren.Een jury onder leiding van meesterbloembinder Birgit Davids-Schuurman beoordeelt de arrangementen op creativiteit, techniek, compositie en thematische invulling. De winnaar uit de hoogste amateurklasse mag zich Nederlands Kampioen Bloemschikken noemen.

Gratis inspiratie

Op zaterdag 12 oktober (van 9.00-18.00 uur) en zondag 13 oktober 2013 (van 10.00-17.00 uur) zijn alle arrangementen gratis te bewonderen in de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest. Bezoekers mogen bepalen welk studententeam de publieksprijs ontvangt.De tuinen en kassen van de Orchideeën Hoeve zijn tegen betaling te bezoeken.

Kijk voor meer informatie op www.groei.nl.

Over Groei & Bloei

Groei & Bloei is de grootste vereniging in Nederland en België voor liefhebbers van bloemen, planten en tuinieren. De vereniging heeft 145 afdelingen en meer dan 45.000 leden. Iedere afdeling organiseert jaarlijks een scala aan activiteiten, zoals lezingen, workshops, ruilbeurzen, open tuinen, excursies, cursussen en reizen. Iedere maand brengt de vereniging het magazine Groei & Bloei uit.