De vestiging van Helicon MBO in Apeldoorn gaat dicht. Leerlingen die dit jaar examen doen, mogen de opleiding die ze doen gewoon nog afmaken in Apeldoorn. Vanaf schooljaar 2018-2019 gaan Helicon MBO Apeldoorn en Helicon MBO Velp samen verder als één groene MBO-school. Dit melden Helicon MBO en de Stentor.

De plaats daarvoor wordt Landgoed Larenstein, de huidige locatie van Helicon MBO Velp. De vestiging van Helicon in Apeldoorn telt momenteel circa 400 leerlingen. Van die leerlingen doet vanaf mei ongeveer een derde examen. De vestigingen in Apeldoorn en Velp werken al veel samen en kennen gemeenschappelijke opleidingen Bos- en natuurbeheer en Eco en wildlife. Ook bieden beide vestigingen dier-opleidingen aan. In Velp gebeurt dat op niveau 4 en in Apeldoorn op niveau 2 en 3.

De schoolleiding begrijpt dat het vooral voor leerlingen op niveau 1 en 2 belangrijk is om een opleiding dichtbij huis te hebben. “Samen met de gemeente Apeldoorn, de praktijkscholen in de buurt en in overleg met de leerlingen gaan we bekijken hoe we hiervoor kunnen zorgen.”

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids