Het was zo’n zomer waar geen eind aan leek te komen, al zag u natuurlijk best de vruchten kleuren, de eerste herfstdraden op de heesters en bloeiden de cyclamen; al rook u onmiskenbaar de frisse geur van de naderende herfst. Het najaar is een seizoen waar we in de loop van die heerlijke zomermaanden steeds meer zin in krijgen. Het is zover. Op naar Kwekerij Abbing of naar De Hessenhof in Ede om de warme tuinaarde te vullen met bijzondere planten – dauw op asters, mooier is er niet. Twijfelt u over een mooie boom, blader dan door naar het artikel over Zelkova en neem een kijkje in de Leidse Hortus, waar de oudste exemplaren van Nederland staan. Of reis af naar Geerlings voor al die hartstochtelijk bloeiende dahlia’s; vul uw potten, uw border, uw vazen en geniet van een lange warme herfst – we hebben geen garantie, maar het buitenseizoen lijkt elk jaar langer te worden. Natuurlijk stortregent het ook wel eens, fijn om het spannende verhaal uit dit nummer over een koning, een toevallige ontdekking, een spion en een kaschef te lezen.

Of uw foto’s nog eens over het scherm te laten gaan en te bedenken of u tevreden bent of de tuin zou willen veranderen. In dit nummer van De Tuin in vier seizoenen ziet u werk van Arjan Boekel, Ron den Dikken en Hofplan Tuinontwerpen; Tuinkeur-hovenier Johnny Dijkman laat zien wat mogelijk is met siergrassen. De herfst is een uitgelezen moment voor een fijne wandeling. Kiest u voor de prachtige omgeving van de Hondsrug en Drentsche Aa dan is Pinetum Ter Borgh een mooie bestemming. Wilt u verder weg – Chaumont-sur-loire is meer dan het festival. Achterin dit nummer vindt u een rijkgevulde agenda.

Heel veel leesplezier en graag tot op een van de najaarsevenementen!

Herfstnummer De Tuin in vier seizoenen

Bron: De Tuin in vier seizoenen

De Tuin in 4 seizoenen - steunt het project Hovenier Helpt

 

De Tuin in vier seizoenen verschijnt vier keer per jaar en een abonnement kost € 36,32 excl. btw per jaar. De Tuin is een prachtig relatiegeschenk! Daarom geven steeds meer hoveniers hun beste klanten een abonnement cadeau (stopt automatisch).

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Frans van Grondelle 06-51685091, info@tijdschriftdetuin.nl of bezoek www.tijdschriftdetuin.nl.