Zowel de mensen als de planten smachten naar het voorjaar! De zon wint aan sterkte en warmte, de dagen worden langer, maar temperatuur en bodemtemperatuur vertragen de lente nog. Door de lage grondtemperatuur komt de wortelvorming van de meeste planten zeer traag op gang, maar juist een goede beworteling is de basis voor een gezonde en sterke plant! Voor meer informatie over activeren van wortels of bestellingen van onderstaande producten, neem contact met Biocontrole op.

Wortels een oppepper geven

Biocontrole wil uw planten een handje te helpen. Wij hebben enkele producten die de wortels een oppepper geven, en de vorming van jonge haarwortels bevorderen. Daarmee hebben uw planten een snellere en betere start.
Actieve wortels zorgen voor een betere opname van voedingsstoffen. Planten met veel goed vertakte wortels zijn ook bovengronds beter vertakt, het worden mooiere, vollere planten. Dat betekent kwaliteit op uw kwekerij en in de tuin bij uw klanten.

Natusys wortelstimulator bij planten, bomen en gras

Natusys is een wateroplosbaar poeder waarvan de ingrediënten via de grond werken. Het bestaat uit een mengsel van o.a. wortelbevorderende bacteriën en huminezuren en helpt op verschillende manieren bij beworteling en bij herstel van beschadigde wortels. Natusys kan ingezet worden bij beworteld en onbeworteld stek, en ook bij opgepotte of uitgeplante planten en bomen. De inzet op stek en plantgoed is erg efficiënt, want de te behandelen oppervlakte en dus het werk en de kosten zijn beperkt, en zorgt voor een goede aanslag na oppotten of uitplanten. Ook gras (gazon, sportveld of golfbaan) reageert erg goed op een toepassing van Natusys. Beschadigde wortels als gevolg van aantasting door schimmels, bodeminsecten en bodemverdichting e.d. herstellen snel door toepassing van Natusys. Met de beter vertakte wortels stoelt het gras opnieuw uit en groeit de grasmat weer dicht.
Natusys werkt vanaf een bodemtemperatuur van 10 graden.

Root & Shoot voor wortels en scheuten

Root & Shoot is een meststof, die ook groeibevorderaars en vitaminen bevat, waarmee vooral de wortelgroei en scheutontwikkeling worden gestimuleerd. Dit product werkt al vanaf 7 graden.
Het kan via de grond wordt aangegoten of meeberegend, maar als er blad aanwezig is ook als bodemmeststof toegepast worden.
Root&Shoot bevat zeewierextract, dat rijk is aan bewortelings- en vertakkingshormonen en spoorelementen.
Root & Shoot laat jonge planten beter aanslaan, vergroot de weerstand tegen stress, en helpt een plant in perioden van of na stress te herstellen.

Healthy Start in kuipen en plantenbakken

Healthy Start is een meststof in tabletvorm. Bij kuipplanten, plantenbakken en potplanten is voeding na de winter meestal niet voldoende meer aanwezig. Nu planten door meer licht en warmte gaan groeien en meststoffen gaan vragen kunt u met de toediening van Healthy Start voor het hele groeiseizoen voeding aanbrengen in de bakken of potten. Doordat de plant constant voldoende voeding kan opnemen groeien de planten gelijkmatig en gezond! De tabletten bevatten een complete plantvoeding in langzaam werkende vorm, natuurlijke humuszuren en gunstige bodembacteriën. De tabletvorm zorgt ervoor dat de meststoffen gelijkmatig vrijkomen en niet uitspoelen. De tabletten zijn 100% organisch, verbeteren de bodemstructuur en bevorderen het broodnodige bodemleven.
De tabletten zijn in 2 maten verkrijgbaar. Er zijn 21 grams tabletten voor kuipplanten, hanging baskets, bloembakken, grotere maten potplanten en voor bij de aanplant van bomen en heesters. Ook zijn er 10 grams tabletten voor kamerplanten.