Het Buginn Bee Hotel is een uniek betonnen insectenhotel voor projecten. Het voorziet in nestgelegenheid voor solitaire bijen en andere bestuivers. Het is eenvoudig in onderhoud en door materiaal en vorm prachtig te combineren met Groene Gevel van F2 Facade.

De Groene Gevel nu ook geschikt voor bijen! De F2 Facade is de meest betaalbare groene gevel die rechtstreeks gebruikt kan worden als buitenspouwblad en draagt met het groene wandblok bij aan een gezondere leefomgeving met behoud van flora en fauna. Het blok heeft diverse openingen: in de verticale holtes wordt substraat aangebracht en aan de voorzijde de beplanting. Aan de bovenzijde van de steen zijn sparingen aangebracht voor een druppelleiding. Het is onder andere inzetbaar als buitenspouwblad, tuinmuur en geluidswal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verschillende kruiden en andere eetbare planten voelen zich er goed in. Kruiden die reeds zijn uitgetest zijn Rozemarijn, Thijm, Salie Oregano, Bieslook, Dragon, Basilicum, Maggikruid, Peterselie, Jasmijn, Kervel en Pepermuntkruid. Ook aardbeien voelen zich erg lekker in de muur.

 

Bron: BIA Beton LinkedIn