Onlangs kregen we een reactie binnen over het hoveniersvak. Strekking van het verhaal is dat hoveniers zich meer moeten gaan gedragen als échte hoveniers en minder als klusseniers. Zo nu en dan krijgen we reacties binnen, welke vergelijkbaar zijn met deze. Wij zijn benieuwd naar jouw reactie. Maar om te beginnen: wat is nou eigenlijk een hovenier? 

Wat is een hovenier?

We bekijken wat definities van Wikipedia. “Een tuinman of hovenier is iemand die zich beroepshalve met tuinen en andere groenobjecten bezighoudt. Typische werkzaamheden die een tuinman verricht zijn onder meer gras maaien, onkruid wieden, opruimen, snoeien, bemesten, zaaien, insecten bestrijden en begieten. Een tuinman of -vrouw heeft kennis van bomen en planten nodig om de tuin zo op de juiste manier te onderhouden.”

Het hoveniersvak wordt verwaarloosd

Strekking van de verhaal dat we binnenkregen:

Als je als hovenier in het groen wil werken dan moet je zorgen dat je voldoende kennis in huis hebt. Op dit moment is het kennisniveau van de gemiddelde hovenier bedenkelijk. Als we zo doorgaan dan zijn er over tien jaar geen hoveniers meer, maar voornamelijk klusseniers. Mensen die bestrating aanleggen, schuttingen plaatsen en hier en daar nog wat beplanting.

Stelling: de plantenkennis bij de gemiddelde hovenier is te laag.

Hoe denk jij hier over? Hoe moeten we dat oplossen? Laat hieronder je reactie achter

Dit artikel is geschreven naar aanleiding van meerdere reacties van hoveniers die zijn binnengekomen op de redactie en geeft niet perse onze mening weer.