Als wij Pick-Pine zeggen, weet u dan over welk type machines wij praten? Weet u dan uit welk land dit merk komt en welk bedrijf achter dit merk schuil gaat? Wanneer u dit allemaal weet is het misschien goed om eens naar onze website te gaan en ons assortiment Pick-Pine te bekijken.

Wanneer u toch wat vragen onbeantwoord moet laten nodigen wij u uit  om verder te lezen. Want wij, Stierman De Leeuw,  zijn fan en groothandel van Pick-Pine.

Een mooie Italiaan!

Pick-Pine is een merk dat wordt geproduceerd door het bedrijf Bell in Italië. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het bouwen van machines met oliehydrauliek in het bijzonder voor de landbouwechniek en elektro hydraulische kloofmachines.

Bell, opgericht in 1984 en dochteronderneming van Ognibene,  is een sterk klantgericht bedrijf waarbij kwaliteit hoog in het vaandel staat. Tijdens het productieproces gaan de medewerkers en de leiding steeds voor de beste oplossing bij de betreffende machine in plaats van standaardisatie. Hierdoor krijgt de klant altijd precies wat hij wil.

Kloofmachines

Het assortiment voor de Nederlandse markt bestaat uit kloofmachines. Bij de kloofmachines kunt u kiezen voor elektro- en benzinemotoren, kiezen voor evt. aftakmodellen en een kracht van 4 tot 30 ton. De kloofmachines van dit merk zijn onderverdeeld in machines voor super-professioneel, professioneel gebruik, half-professioneel gebruik en privégebruik. Wanneer u veel klooft, kunt u kiezen uit staande, verticale en staande draaibare klovers.

Als hovenier zult u veelal de keus maken voor een half-professionele machine. De keuze voor een verticale of horizontale klover is echt en alleen gebaseerd op uw persoonlijke voorkeur. Er zijn geen objectieve argumenten voor aan te geven. Als hovenier is de overweging waar u de machine gaat gebruiken wel van belang. Blijft de machine altijd op dezelfde plek staan of gebruikt u deze ook op locatie?

In de spotlight

Wanneer u kiest voor een horizontale half-professionele klover willen wij het model STS T10 onder de aandacht brengen. De  STS T10 is gelijk aan de SSTS 10T maar dan zonder de 3 fasen krachtstroommotor. Deze machine heeft een verplaatsbaar kruismes wat vanaf een bedieningspaneel te bedienen is. Dit model is standaard voorzien van een in- en uitklapbare klooftafel. De klooflengte is instelbaar met een veilige 2-handenbedening en gaat tot 60 cm. De maximale doorsnee is 45 cm. De STS T10 heeft een kloofkracht van 10 ton, weegt 160 kilo en heeft een 2,2, KW – 230 V. elektromotor.

Kiest u voor een verticale half-professionele klover dan vragen wij aandacht voor de SPV-8 E en SPV-8 T. Beide machines zijn verrijdbaar, hebben een massieve kloofwig en zijn voorzien van een 2-handen bedieningspaneel. De maximale klooflengte is 57 cm en de doorsnee maximaal 40 cm. De kloofkracht is 8 ton en de machine weegt 138 kilo. De SPV-8 E is voorzien van een motor met 2,2, KW – 230 V elektromotor. De SPV-8 T wijkt hiervan af met haar 3 KW – drie fasen 400 W motor.

Advies van Stierman De Leeuw

Op de website van Bell.it kunt u het totale assortiment kloofmachines van Pick-Pine zien. Stierman De Leeuw kan alle machines uit deze range leveren. Ter oriëntatie is deze site compleet en prettig. Echter, schakelt u onze rayonmanager in voor advies. Samen kunnen we het beste model volledig afgestemd naar uw wensen uitkiezen. Bovendien staan in onze showroom een aantal Pick-Pine machines, waardoor u altijd uzelf van de kwaliteit van dit mooie merk kunt overtuigen.

Wanneer neemt u met ons contact op over Pick-Pine?