Als hovenier klooft u waarschijnlijk niet zo heel vaak hout. Desalniettemin werkt u regelmatig met hout. Meestal haalt u dit hout door de hakselaar of neemt u het mee. Maar denkt u er wel eens aan om mooie stukken hout te kloven? Wellicht een mooi verkoopargument. U laat het hout bij de opdrachtgever achter, die het vervolgens in de open haard of kachel kan gebruiken.

Posch

Op de GTH beurs hebben we een aantal machines van het kwaliteitsmerk Posch laten zien. Deze machines trokken veel aandacht, mede omdat we deze demonstreerden. Verkopers van haardhout kennen Posch als de Ferrari onder de kloofmachines. Posch biedt een breed scala aan machines van heel groot tot handzaam klein, die zeer geschikt zijn voor hoveniers en particulieren met grote tuin met veel bomen.  En natuurlijk machines die geschikt zijn om vervoerd te worden.

Denkt u bijvoorbeeld eens aan de Spaltaxt. De Spaltaxt kan een loglengte van 130 cm aan. Met haar rolmes en (optionele) bodemplaat wordt de boomstam in de machines geplaatst en daarna gesplitst. Overigens kunt u de log splitter zonder gereedschap instellen. Hierdoor kunt u bijzonder snel werken. Het compacte ontwerp en de kwalitatief hoogwaardige componenten maken de Spaltaxt bijna onverwoestbaar.

Posch heeft voor deze machine gebruik gemaakt van grote massieve rubberen wielen met een diameter van 30 cm. Hierdoor is de machine eenvoudig met de hand te verplaatsen. Daarnaast is optioneel een instelling voor vervoer met een trekker beschikbaar.

Mocht u als hovenier in bosrijk gebied wonen, dan biedt Posch u de mogelijkheid om deze machine als turbo model te gebruiken. Hiermee neemt de snelheid toe tot uitstekend. Wellicht is het goed om te melden dat deze machine bijzonder stil is, zelfs in turbo-versie.

De Ruckzuck is een populaire houtsplijter voor kort hout (tot ca. 50 cm lengte) met veel voordelen. Uiteraard is deze machine mobiel en eenvoudig in het gebruik. Desalniettemin splijt het hout met een kracht tot 6 ton. Zelfs hardhout wordt moeiteloos gespleten. Kijk maar eens hoe eenvoudig dit gaat in dit filmpje

Opvallend aan deze machine is de rooster splitter die het werken met deze machine bijzonder comfortabel en veilig maakt. Als professional wilt u uiteraard uw arbeidstijd productief maken. Dat kan met de Ruckzuck. De grote motor met twee voedingssnelheden en de verstelbare splitsing zorgen voor een aanzienlijke tijdsbesparing. Ook deze machine is leverbaar met een turbomotor. En natuurlijk is ook deze machine stil.

Net als de Spaltaxt heeft de Ruckzuck ook grote solide rubberen banden (30 cm diameter), waardoor verplaatsen van de machine eenvoudig gaat. Daarnaast is de machine zodanig ontworpen dat de gewichtsverdeling verplaatsing mogelijk maakt.

Paldu

Bent u een hovenier die slechts zelden hout splijt? Maar toch te vaak om regelmatig een houtklover te huren? Wilt u de kwaliteit zoals de Posch machines u bieden, maar niet de investering? Kijkt u dan eens naar het programma van Paldu. Het andere merk van Posch.

Paldu staat bekend om haar hoogwaardige kwaliteit, aantrekkelijke prijs en machines die altijd iets ‘extra’s’ hebben. Kenmerkend zijn de extreem robuuste modellen, de lange levensduur van de machines en de ergonomie die volledig op de menselijke anatomie zijn afgestemd.

Paldu biedt een ruime keuze in horizontale en verticale houtsplijters. Bovendien biedt zij machine met een cirkelzaag en opvangbakken (wipzagen). Bij sommige modellen bevat de opvangbak zelfs kogellagers. De techniek die Paldu gebruikt heeft zich bewezen en de onderdelen zijn van een hoogwaardige kwaliteit. En daarom geeft Paldu 20 jaar garantie op de onderdelen.

Een extra verkoopargument

Een tuin winterklaar maken is één ding. Een opdrachtgever helpen bij het verkrijgen van haardhout is iets anders. Behalve dat gekloofd hout achterlaten een prachtig verkoopargument kan zijn, hoeft u zelf ook niet te slepen met hout. Wat ons betreft een echte win-winsituatie.

—————————————————-

Bron: Stierman De Leeuw

 

Hebben wij u geïnspireerd om eens op een andere wijze tegen houtklovers aan te kijken? Vraag dan eens om een gratis demonstratie van een Posch of Paldu houtklover bij uw dealer. Wij van Stierman De Leeuw stellen onze machines beschikbaar voor demonstraties. Zo kunt u uzelf overtuigen over een Posch of Paldu houtklover iets voor uw bedrijf is.

Wilt u nu al vast meer weten over houtklovers? https://www.stiermandeleeuw.nl/tuinmachines/kloofmachines

Of wilt u weten wie dealer is bij u in de buurt? Bel ons dan op 0575 59 9999 of mail ons op info@stiermandeleeuw.nl